Hvalerne vandt en sejr

WSPA

Hvalerne i havet omkring Antarktis kan nu svømme frit rundt uden at være i fare for at blive dræbt af kommercielle hvalfangere. Den internationale domstol har i dag, mandag den 31. marts 2014, givet Australien medhold i, at Japans jagt på hvaler ved Antarktis er ulovlig.

 

 

Én dræbt hval er én for meget

Japan har siden 1986 haft tilladelse til at fange et vist antal hvaler til videnskabelige formål. Kritikerne har længe sagt, at Japan under dække af denne dispensation i virkeligheden driver kommerciel hvalfangst. I 2013 henvendte Australien sig til FN for at få stoppet japanernes jagt på hvaler i havet omkring Antarktis.

 

”Dommen i dag handlede ikke om videnskab, geografi eller politik. Den handlede heller ikke om Australien versus Japan. Derimod handlede den om uacceptabel udnyttelse af dyr. Vores holdning er klar: Én dræbt hval er én for meget. I det 21-århundrede er der ingen acceptabel undskyldning for at dræbe hvaler – hvad enten der er tale om kommerciel eller videnskabelig hvalfangst,” siger Claire Bass, leder af WSPA’a arbejde for havpattedyr, og fortsætter:

 

”Domstolen har sendt et klart budskab til regeringer overalt i verden: Udnyttelsen af dyr vil ikke længere blive tolereret, og dyr skal beskyttes på højeste niveau.”

 

Alle øjne hviler nu på Japan for at se, om landet overholder domstolens beslutning. WSPA ønsker den australske regering tillykke med sejren, som er endnu en milepæl inden for dyrebeskyttelse.

 

http://www.wspa.dk/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…