Danskernes bankbøger bugner af penge – lad dem dog arbejde

Nordea

Danskernes bankbøger bugner. Over 800 milliarder kroner er placeret på indlånskonti, hvor den lave rente reelt betyder, at pengene dag for dag bliver mindre værd. Havde man for eksempel placeret 100 kroner på en indlånskonto i 2002, ville pengene i dag kun være 95 kroner værd.

 

Mange danskere vil derfor få betydeligt mere ud af deres penge ved at investere deres langsigtede opsparing. Og det behøver ikke være svært at investere.

 

Vi oplever, at stadig flere kunder de seneste år har valgt produkter, hvor den løbende pleje af produkterne er overladt til banken. Så skal man som kunde blot skal tage stilling til, hvor mange penge man ønsker at investere, hvornår man ønsker at bruge pengene, og hvor stor en risiko man ønsker at løbe.

 

Hvornår kan det betale sig at investere?
Har man en længere tidshorisont for sin opsparing, er det ofte en god idé at investere pengene. Havde man for eksempel i 2002 valgt at investere de 100 kroner i aktier i stedet for at lade dem stå på bankbogen, ville pengene i dag være 242 kroner værd – altså mere end dobbelt så meget.

 

Man behøver ikke have en stor formue, for at det kan betale sig at investere. Selv et mindre beløb kan vokse sig stort. Det afgørende er, at opsparingen placeres, så den passer til den enkeltes syn på afkast, risiko og investeringshorisont.

 

Husk at geninvestere udbytterne
Igen i år bliver der udbetalt rekordstore udbytter til de danske investorer. 2013 var et ekstremt godt aktieår, og alene de største danske selskaber betaler i år et samlet udbytte på over 40 milliarder kroner, og forventningen er, at også investeringsforeningerne i år vil udbetale store udbytter.
Kun en mindre del af pengene bliver geninvesteret, og store beløb risikerer derfor at ende på almindelige kontantkonti, hvor de langsomt vil blive ædt op af inflationen. Hvis man ikke skal bruge pengene inden for den nærmeste fremtid, kan det derfor være en god idé at få dem investeret igen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…