Busser kører i fast rutefart mellem Danmark og Rumænien – men så opdagede politiet noget

Busser kører nu i fast rutefart fra Stockholm over København til Rumænien. Kan den busrute virkelig betale sig? Ja, ejerne af busserne tjener særdeles gode penge på kørslen.

 

Der er bare et lille problem: Det er ikke mennesker, der transporteres. Det er tyvekoster i stor stil.

 

Politiaktion mod indbrudstyve

Politiets Task Force Indbrud på Sjælland har netop slået til mod et rumænsk indbrudsnetværk.

 

Gennem nogen tid har man efterforsket de rumænske indbrudstyve. Fra flere adresser i hovedstadsområdet kørte de biler ud på Sjælland og begik indbrud. Derefter blev tyvekosterne samlet og fragtet ud af landet i busserne, der kom fra Stockholm og fortsatte til Rumænien.

 

Busserne kører i ugentlig rutefart. Så det hele er virkelig sat i system.

 

I torsdags foretog Task Force Indbrud en aktion mod rumænerne i samarbejde med SKAT og Udlændingekontrol Afdelingen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Man standsede en bus ved Farøbroen, og det gav en ordentlig fangst.

 

I bussen fandt man 14 kufferter, trolleys og tasker med en stor mængde tyvekoster: computere, iPads, iPods, kameraer, anden elektronik, sølvtøj, parfume og smykker.

 

To rumænere blev anholdt, og de er nu varetægtsfængslet i fire uger. (lokalavisen.dk og dr.dk)

 

Rumænere den største indvandrergruppe

Hidtil har relationerne mellem Danmark og Rumænien været ret begrænsede. Men rumænere er efterhånden kommet til at fylde ganske meget i det danske samfund – på godt og ondt.

 

Læs også
Pludselig stod afrikaner i 74-årig kvindes stue – men hun fandt sig ikke i hvad som helst

Samtidig med, at historien om busserne med tyvekoster er kommet frem, har Danmarks Statistik leveret bemærkelsesværdige tal for indvandringen til Danmark.

 

De viser, at Danmark i 2013 havde den største indvandring af udenlandske statsborgere nogen sinde på ét år. For første gang var indvandrernes antal højere end antallet af nyfødte danske børn. (Berlingske Nyhedsbureau)

 

Den største indvandrergruppe i 2013 kom fra Rumænien. Det er nyt. I alt 4.398 rumænere kom hertil sidste år. På fem år er antallet af rumænere, der kommer til Danmark, steget med hele 144 procent.

 

De hæderlige og de hårdkogte

Mange af disse rumænere er hæderlige, hårdtarbejdende mennesker, der ofte tager et arbejde, som andre ikke ligefrem er vilde med at få.

 

Men en hel del af de tilrejsende rumænere tager desværre ”arbejde” som indbrudstyve, tricktyve og røvere.

 

Som det fremgår af sagen om busserne, er denne kriminelle aktivitet i en række tilfælde ganske hårdkogt, velorganiseret og stort anlagt.

Læs også
To svært bevæbnede udlændinge bag 27 røverier er dømt til udvisning af Danmark

 

Nogle af de rumænske kriminelle går frem med betydelig brutalitet. Den Korte Avis kunne således for nylig berette om et modbydeligt overfald på den 87-årige Asta Øgaard, der kæmpede tappert imod. To rumænere blev anholdt, da de ville sende hendes penge til hjemlandet. (DKA 3.2.)

 

Spørgsmål trænger sig på

Nogle spørgsmål trænger sig mere og mere på: Hvordan kommer det stærkt stigende antal af rumænske kriminelle ind i Danmark? Hvad er deres opholdsgrundlag? Hvilke papirer har de? Hvilken kontrol er der med de pågældende personer og deres papirer?

 

Og så det særligt kontroversielle spørgsmål: Hvor mange af disse kriminelle kunne spottes i en grænsekontrol, hvis vi ellers havde sådan én?

 

Kendsgerningen er, at vi har et voksende problem med rumænske kriminelle, der kommer ind i landet, og med deres tyvekoster og røveribytte, der ryger ud af landet – i busser eller på anden vis.

 

Har Karen Hækkerup en løsning?

Det er glædeligt, at politiet er i gang med at optrevle indbrudsnetværket bag bustransporterne. Men det er jo en stakket glæde, hvis der kommer stadig flere friske kriminelle ind i landet fra Rumænien.

Læs også
Kendt fra berømt TV-serie: Nu er verdens dyreste vodka stjålet under indbrud på Vesterbro i København

 

Skal vi bare indstille os på, at det nu engang er sådan? Eller har nogen et bud på, hvordan man får nedbragt denne form for kriminalitet?

 

Vi lader spørgsmålene gå videre til landets nye justitsminister, Karen Hækkerup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…