Asylansøger fra Syrien: ”Jeg vil til Danmark, der er et dejligt land med en god fremtid for mig og min familie”

Arkiv

Danmark oplever i øjeblikket den største strøm af asylansøgere i 20 år. Der ankommer over 100 i døgnet, og det anslås nu, at antallet vil lande på omkring 20.000 i år, måske flere.

 

Det er mennesker, som flygter fra Islamisk Stats  eller det syriske regimes ekstreme brutalitet. Men det er i høj grad også mennesker, som kommer til Danmark, fordi de drømmer om et bedre liv.

 

Landene omkring Syrien oplever i øjeblikket millioner af flygtninge. Lejrene er fyldt til bristepunktet af fattige mennesker, der kun ejer det tøj, de har på. Men det er tvivlsomt, om det overhovedet er nogle af dem, som kommer til Danmark.

 

De, der rejser til Danmark og andre europæiske lande er typisk dem, der har råd til rejsen og især råd til at betale en menneskesmugler. Desuden er det dem, der har et netværk i Europa.

 

De bliver i særlig grad tilskyndet til at rejse, fordi de ved, at lande som Sverige, Norge og Danmark uden videre giver ophold til mennesker fra Syrien.

 

De asylansøgere, der netop nu strømmer til Skandinavien, er altså fortrinsvis ´velfungerende´ mennesker. De ved, hvad de vil, og de er fast besluttet på at gennemføre det.

 

Det har man de sidste tre aftener fået et klart indtryk af i TV2 Nyhederne. En TV-reporter har blandt andet været i Milano i Norditalien, som er blevet transitby, hvor det ikke er svært at få kontakt til en menneskesmugler.

 

Han har stillet spørgsmålet: Hvorfor kan så mange rejse videre, når de ifølge EU’s regler skulle blive i Italien som første asylland?

 

Han har fået svaret: Italien er helst fri for de mange asylansøgere og lader dem rejse videre, som ønsker det. Og det er der mange, der gør.

 

Derefter tog han til hovedbanegården i Milano, hvor det vrimlede med asylansøgere. Han spurgte nogle tilfældige, hvilket land de ville til. De svarede:

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

”Tyskland” – ”Sverige” – ”Danmark” – ”Norge” – ”Danmark”.

 

Jeg vil til Danmark af hensyn til mit barn

32 årige Khaled Arab, hans kone og deres 5 mdr. gamle datter er også nået til Milano. Han fortæller om sine planer for sig selv og familien:

 

”Jeg vil til Danmark fordi danskerne er gode mennesker og landet er dejligt. Jeg kan rigtigt godt lide danskerne.”

 

”Hospitalsvæsnet er godt, og undervisningen er god – det er af hensyn til mit barn. Fremtiden bliver rigtig god der. Sådan en fremtid vil jeg have.”

 

Khaled Arab fortæller også, at han kan betale hvad som helst for at komme til Danmark. ”Det er ikke noget problem”, siger han. (TV2)

 

Måske er Khaled Arab og hans familie allerede ankommet til drømmelandet.

Læs også
Italiens 5-stjernebevægelse vil lave helt ny gruppe i EU-Parlamentsvalget

 

Vi vil til Norge

Dahlia Saleh, en yngre smilende kvinde, vil til Norge med sine tre søskende og sin mor. Indtil videre er de nået til Milano, og de har netop lavet en aftale med en menneskesmugler.

 

”Rejsen til Norge kommer til at koste 500 Euro for os hver, men vi vil ofre alt for at komme væk fra krigen. ” (TV2)

 

Dahlia fortæller at de skal afsted i bil, fordi det er mere sikkert end fly og tog, hvor man risikerer at blive stoppet uden mulighed for at rejse videre.

 

”Vi skal til Norge, og derfor vil vi ikke have taget fingeraftryk i Tyskland, vi vil ikke blive i Tyskland eller Schweiz, vi vil til Norge,” siger hun og gestikulerer glad med armene.

 

Indtil videre er Dahlia og hendes familie nået til Milano, så mon ikke det lykkes at komme hele vejen til Norge, eller måske Danmark som næstbedst?

 

Læs også
Borgmester ville have de penge turister kaster i Trevifontænen – men det slap hun ikke godt fra

Jeg vil til Danmark, fordi jeg skal på universitetet

TV2 møder også en anden flygtning, denne gang i Tyrkiet. Det er 24-årige Nasir, der fortæller, at nu har han besluttet sig for at komme videre. Han har opholdt sig et år i Tyrkiet og arbejdet som opvasker om natten. Men han synes, hans liv er ved at gå til grunde.

 

Derfor vil han gerne til Danmark og søge asyl. Han siger:

 

”Forholdene er gode i Danmark. Man får hurtigere asyl. De er gode ved syrere. De sikrer ens fremtid, og jeg skal på universitetet. Når jeg skal på universitetet, går det hurtigere end i andre lande.”

 

Nasir fortæller, at nogle af hans venner rejste ad smuglerruten fra Tyrkiet, og at de betalte 400 Euro for det hver. Den smugler ham ringe til under optagelserne  vil dog have langt mere 2000 euro.

 

Det er flygtninge, der rokker ved vores forestilling om en flygtning

De asylansøgere, TV2 talte med i reportagen, var ikke just det billede, man oftest har af en flygtning. Disse syrere var relativt velklædte, flere kvinder  havde frisk make-up på, og de forekom psykisk afbalancerede, selvsikre og målrettede. De syntes ikke umiddelbart at bære på traumatiserende oplevelser.

 

Læs også
Et af EU’s største lande åbner nu for at afvise FN’s migrationspagt

Det skal man jo kun glæde sig over. Men der er grund til at frygte, hvad der sker med det danske samfund, hvis vi automatisk giver asyl til mange tusinde som dem.

 

Europa skælder ud på Italien, men det er lovgivningen det er galt med

Man kan måske undre sig over, at asylansøgerne stiller op til interview på TV uden at frygte, at dét i sig selv kan betyde, at de skal blive i Italien.

 

Men det kan de trygt gøre. De er ikke blevet registreret af myndighederne, som de ellers skulle. Og ingen tvinger dem til det, så det udnytter man i stor stil.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…