En rapport om ejendomsvurderingerne sætter om få dage den ny skatteminister på den store prøve

Tirsdag fik Danmark igen-igen en ny skatteminister – den femte på tre år. Denne gang har pilen peget på Benny Engelbrecht (S).

 

Som tidligere forbrugerordfører er Engelbrecht måske mest kendt for at være meget aktiv på sociale medier og kræve forbud mod alt fra legetøj i burgermenuer til rullegardiner med snoretræk.

 

Ingen sag er for lille for Benny Engelbrecht, der har involveret forskellige ministre i sager om alt fra tabte SMS-stemmer i X-factor til mængden af vand i neutralmarineret kylling.

 

Jeg håber, at Engelbrecht er klar til at løfte blikket til de lidt større linjer, for udfordringer og opgaver er der nok af som ny skatteminister!

 

Det sejler i SKAT

Næsten uanset hvem statsministeren havde peget på som ny skatteminister, kommer vedkommende i ilden med det samme. Det sejler i SKAT, og borgernes retssikkerhed bøjes af et system, der tit synes at være til mest for sin egen skyld, og skiftende ministre har ikke været i stand til at rydde op.

 

Vi har brug for et skattesystem, hvor den enkelte borger nemt kan gennemskue, hvad man skal betale i skat.

 

Systemet skal være åbent og til for borgernes skyld. Det skal derfor være slut med metoder, hvor man eks. bruger ikke-offentliggjorte afgørelser som grundlag for nye afgørelser. Så kender den enkelte ikke grundlaget for udfaldet af ens sag, og så er det unægtelig svært at klage over den.

 

Og sådan kunne man desværre blive ved…

 

Ejendomsvurderingen og nye skattecentre på plakaten

Benny Engelbrecht sagde, lige inden han gik ind til dronningen, at ejendomsvurderingerne er hans højeste prioritet. Det glæder mig, for 11. september kommer det særlige udvalg for ejendomsvurderinger med sine anbefalinger til fremtidens system.

 

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Tidligere skatteministre har efterladt store opgaver til den nye minister – herunder udvalget, der skal se på fremtidens ejendomsvurderinger, og beslutningen om at lukke en række skattecentre.

 

Benny Engelbrecht overtager nu opgaven med at forny ejendomsvurderingerne og håndtere udformningen af fremtidens skattecentre – og alle de andre opgaver, der efterhånden er vandret fra minister til minister.

 

Jeg ønsker Benny Engelbrecht velkommen til og god vind – mine kolleger og jeg i oppositionen skal nok hjælpe ham med at huske alle opgaverne på skatteområdet.

 

Torsten Schack Pedersen, MF(V) og skatteordfører

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…