Skal jeg klage over ejendomsvurderingen?

Udskriv

Økonomisk rådgiver Kim Vallentin besvarer hver uge spørgsmål fra læserne OM PRIVATØKONOMI. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.  Send spørgsmål til Kim Valentin.

 

Hej Kim

 

Jeg købte sidste år et hus for 2.350.000 kr.

 

Ejendomsværdi: 3.250.000 kr.

 

Grundværdi: 2.407.500 kr.

 

Betalt tinglysningsafgift: 20.900 kr.

 

Læs også
Tryghed for boligejere

Jeg er nu i tvivl, om jeg er blevet ramt af en for høj ejendomsvurdering fra SKAT. Kan det betale sig for mig at klage over grundskyld og tinglysningsafgift?

 

Bedste hilsner

Sofie

 

Kære Sofie

 

Som du sikkert har hørt om i medierne, er der netop kommet en melding fra Skatteministeren om ejendomsvurdering.

 

Grundskyld beregnes ud fra ejendomsvurderingen. Men som sagen står lige nu, kan du faktisk ikke klage over den seneste ejendomsvurdering fra 2011. Det skyldes, at fristen udløb 1. juli 2012.

Læs også
Najah Hussein fra Syrien var netop ankommet – hun blev straks så utilfreds med kommunens hjælp, at hele familien i protest lagde sig foran rådhuset

 

Efter Rigsrevisionens kritik af de mange fejl i vurderingerne, har en ekstra klagemulighed har godt nok været på tale. Men ifølge Skatteministerens seneste udmelding, ser det ud til, at 2013-vurderingen helt aflyses. Eventuel for meget betalt skat bliver tilbagebetalt automatisk i forbindelse med ejendomsvurderingen i 2015.

 

Du kan altså først se, om du har betalt for meget grundskyld, når du har fået 2015-vurderingen. Du har betalt for meget, hvis den nye vurdering af grundværdien er højere end det såkaldte grundskyldskatteloft på din ejendom.

 

Og du har betalt for meget ejendomsværdiskat, hvis 2015-vurderingen af ejendomsværdien er lavere end vurderingen fra 2002 eller vurderingen for 2001 tillagt 5 %.

 

Så du må væbne dig med tålmodighed og vente på den nye vurdering i 2015.

Tinglysning

Hvis skødet allerede er blevet tinglyst, så kan en klage normalt ikke ændre på tinglysningsafgiften, selv om du får ret i klagen. Hvis afgiften skal ændres, så skal enten sælger eller køber af ejendommen klage inden tinglysning.

 

Læs også
Hun var utilfreds med asylcenteret, fordi hun selv måtte bære sine varer fra supermarkedet – så nu har hun fået 20.000 kr. til at rejse hjem igen

Det fremgår ikke af Skatteministerens udmelding, om der skal ske en omberegning af tinglysningsafgiften.

 

Du kan læse mere om hvad ændringerne i forbindelse med ejendomsvurderingerne betyder for ejendomsskatten i vores nyhedsbrev.

 

Du kan abonnere på vores nyhedsbrev her.

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ