Indvandrer-skandalen i Lufthavnen ruller videre – Bødskov smykker sig med misvisende tal

Det her er det alvorligste svigt, regeringen har foretaget.

 

Så hårdt sætter Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, det op, efter en afsløring  BT i går.

 

Politiet i Kastrup Lufthavn i København har bevidst undladt at kontrollere de flyankomster, som man erfaringsmæssigt ved har illegale indvandrere om bord. Og det er med justitsminister Morten Bødskovs (S) vidende.

 

De flyankomster, der ikke bliver kontrollerede lander hver dag med mellem 10 og 70 illegale indvandrere i Københavns Lufthavn. På grund af manglende kontrol kommer de uhindret ind i landet.

 

Men det er et rent mørketal, der sagtens kan være højere, vurderer de politifolk, der arbejder i lufthavnen.

 

Har skam kontrolleret Schengenfly

Ifølge BT har Københavns Politi har per 31. oktober kontrolleret 83 fly for illegale indvandrere fra Schengenlandene. I alt 36 af kontrollerne er lavet i løbet af tre dage som en del af en fælleseuropæisk aktion, skriver BT.

 

Problemet med disse kontroller er blot, at det er de forkerte fly, der er blevet kontrolleret.

 

Ifølge en aktindsigt, som BT har fået, viser det sig, at lufthavnspolitiet generelt er gået efter de flyankomster, hvor man af erfaring ved, at der ikke er illegale indvandrere med som passagerer.

 

Men går man efter de rigtige, giver det bonus

Da lufthavnspolitiet den 24.oktober kontrollerede et af de berygtede flyselskaber, Easyjet, der går under navnet ”Somalier-ekspressen”, og kontrollerede passagererne ved ankomsten til København fra Milano-lufthavnen Malpensa, var der bonus.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

I alt 23 passagerer blev udtaget til kontrol, og af dem søgte de 19 med samme asyl. En blev afvist og sendt retur, medens kun tre fik lov til at komme ind i Danmark.

 

Ifølge BT’s aktindsigt er der i årets løb kun blevet foretaget syv kontroller ved ankomsten fra denne berygtede rute, og de har ført til næsten 40 sager om illegal indvandring.

 

Effektiv kontrol: kun hvis politiet har ressourcer til det

Vicepolitidirektør ved Københavns Politi, Lars Haugaard, erkender, at det er de forkerte fly, der generelt er blevet kontrolleret, men benægter, at det har noget at gøre med at kunne fremvise fine kontrolstatistikker.

 

Han forklarer, at politiet nu vil gå mere målrettet til værks, men hvor stort omfanget af kontrollerne bliver, tør han ikke sige noget om:

 

”Det ved jeg ikke, for det kommer også an på, om andre dele i politiet, der også bliver involveret, når vi har nogle sager, er gearet til det. Min forventning er, at vi med det samme kontroltryk, som vi har vist i år, men langt mere målrettet, kan nå rigtigt langt,” siger vicepolitidirektør Lars Haugaard til BT.

 

Problemet er mandskabsmangel

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Det er personalesituationen og mangel på personale ikke blot i lufthavnen, men også i lufthavnspolitiets bagland hos kriminalpolitiet og anklagemyndigheden, som nu giver illegale indvandrere frit spil.

 

”Alle ved godt, at det her sker, men ingen gør noget. Problemet er, at det vil kræve lovændringer og langt flere folk at få bugt med problemet,” fastslår formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller, og fortsætter:

 

”Og hvor skal personalet tages fra? Narkoindsatsen på Christiania eller for eksempel beredskabet, der kommer ud, hvis den almindelige dansker har brug for politiet. Eller noget helt andet?” (BT)

 

Direkte fra lufthavnen og ud og sælge narko

Da vi her i avisen i oktober sidste år skrev om den illegale indvandring gennem Københavns Lufthavn, sagde en af lufthavnsbetjentene blandt andet:

 

”Problemet er bare, at når vi undlader at stoppe dem i Københavns Lufthavn, kan vore kollegaer på Station City møde dem få timer efter i Istedgade.”

 

Heller ikke på det område er der efter et års forløb nyt under solen:

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

 

”Når de illegale indvandrere er ude af lufthavnen, har de fuldstændig frit spil, og vi har set, at nogle af dem for eksempel begynder at sælge Narko,” sagde Michael Bergmann Møller til BT 15. oktober.

 

Morten Bødskov: jamen, der er helt styr på det

Siden fagbladet Dansk Politi og Den Korte Avis i oktober sidste år begyndte at skrive om Købehavns Lufthavn som en åben ladeport for illegal indvandring, har justitsminister Morten Bødskov tre gange været i samråd i Folketingets Retsudvalg om sagen.

 

Alle tre gange har han givet misvisende og direkte fejlagtige oplysninger om de rent faktiske forhold i lufthavnen og forsikret, at regeringen skam har helt styr på det.

 

Har Morten Bødskov manipuleret og løjet? – døm selv

Således erklærede Morten Bødskov under et samråd i retsudvalget i december 2012, at der nu bliver foretaget daglige kriminalitetskontroller ved Schengenankomsterne i Københavns Lufthavn.

 

Da det senere viste sig, at der ikke blev foretaget daglige kontroller af de ankomne fly, men tværtimod næsten slet ingen, trak Morten Bødskov i land og erklærede under et samråd i marts, at det kun var et øjebliksbillede, han havde givet.

Læs også
Asylansøger anholdt for voldtægt af 16-årig pige – antallet af asylansøgere dømt for voldtægt er steget markant gennem de sidste fem år

 

Nu viser BT’s aktindsigt, at det heller ikke havde hold i virkeligheden. I den periode, som Bødskov henviste til som et øjebliksbillede, blev der ikke foretaget nogen daglig kontrol af fly fra Schengenlandene for at hindre illegal indvandring.

 

Endelig under et samråd i Folketingets Retsudvalg så sent som i oktober erklærede Morten Bødskov, at der indtil 1. oktober var fortaget kriminalitetskontrol på 70 ankomne fly fra Schengen, men undlod at oplyse, at kontrollen på nær syv tilfælde var blevet foretaget på flyankomster, som man på forhånd havde erfaring for ikke medbragte illegale indvandrere.

 

Her har regeringen i øvrigt handlet i strid med Schengen-reglerne, som helt klart præciserer, at der kun må foretages kontrol af passagerer på fly fra Schengenlande, hvis der er en konkret begrundet mistanke om kriminelle forhold såsom forsøg på illegal indvandring.

 

Benægter talmanipulation

Efter at BT’s aktindsigt har afsløret uoverensstemmelser mellem de rent faktiske forhold i Københavns Lufthavn og de oplysninger, Morten Bødskov har givet Folketinget, har avisen forsøgt at få en kommentar fra Morten Bødskov.

 

Han har imidlertid ikke ønsket at udtale sig, men har via sin særlige rådgiver sendt dette svar til BT:

 

Læs også
Ny minister er rasende: Italien kan ikke være Europas flygtningelejr

”Jeg afviser fuldkommen, at der skulle være tale om talmanipulation. Det er Københavns Politi, der tilrettelægger kontrolindsatsen lufthavnen, og jeg er tilfreds med, at der er sket en stigning i antallet af kontroller over de seneste to år.”

 

Regeringens hidtil alvorligste svigt

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, lægger ikke fingre imellem, efter at BT har præsenteret ham for de afsløringer, som avisens aktindsigt har bragt for dagen.

 

”Illegale indvandrere strømmer ind i landet på grund af manglende kontrol i Københavns Lufthavn, og den ansvarlige minister gør intet for at løse problemet, men forsøger tværtimod bevidst at skjule det for Folketinget ved at manipulere med tal, som han godt selv ved er misvisende,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Efter min opfattelse er det her det alvorligste svigt, denne regering har foretaget i sin levetid. Konsekvenserne ved bevidst at lukke øjnene for uhæmmet tilstrømning af illegale indvandrere er på sigt helt uoverskuelige i form af blandt andet kriminalitet og samfundsnedbrydende undergrundsøkonomi,” understreger Peter Skaarup.

 

Vil køre Morten Bødskov ud på et sidespor

Ifølge Peter Skaarup kan ingen mere have nogen tiltro til de oplysninger, Morten Bødskov fremlægger om forholdene omkring illegal indvandring og de arbejdsbetingelser, lufthavnspolitiet har i Københavns Lufthavn, hvor politistyrken endnu engang skal skæres ned samtidig med, at passagertallet stiger kraftigt.

 

”Nu vil vi selv have syn for sagen, og det betyder, at der vil blive arrangeret en tur for retsudvalget og integrationsudvalget til Københavns Lufthavn, hvor vi vil snakke med de menige politifolk for at finde ud af, hvad der er op og ned i det her, siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Ministerens forklaringer kan vi jo efterhånden ikke have megen tiltro til, efter at de nu er blevet modsagt af noget så konkret som en aktindsigt og løbende i pressen også er blevet modsagt af de politifolk, der arbejder ude i lufthavnen og har problemerne inde på livet.”

 

Bliver også sat på dagsordenen i Folketingets Retsudvalg

Internt på Christiansborg vil Folketingets samarbejde med Morten Bødskov desuden blive sat på dagsordenen som et specielt punkt til drøftelse i Folketingets Retsudvalg, hvor den værst tænkelige udgang for Morten Bødskov kan blive en erklæring om, at udvalget ikke længere har tillid til samarbejdet med ham.

 

Desuden, oplyser Peter Skaarup til Den Korte Avis, vil Morten Bødskov endnu engang blive indkaldt til samråd i Folketingets Retsudvalg.

 

”Her vil vi spørge ind til, hvordan ministeren forholder sig til det faktum, at han har manipuleret Folketinget og dermed befolkningen omkring de rent faktiske kontrolforhold i Københavns Lufthavn, og desuden vil vi have ren og klar besked om hvor mange kontroller, der femover vil blive ført på de flylandinger såsom Easyjet, og hvor politiet erfaringsmæssigt ved, at der er illegale indvandrere blandt passagererne,” oplyser Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…