De erklærede sig stormende forelskede, men så opdagede giftefogeden noget

facebook

Et ungt par henvendte sig hos giftefogeden i den engelske by Blackburn for at indgå ægteskab.

 

Hans navn var Sufyan Shahzad, og han var fra Pakistan. Han erklærede sig stormende forelsket i den ungarske kvinde Katalin Ottlyk.

 

Men der var alligevel noget, der gjorde personalet lidt mistænksomme, fortæller den britiske avis Daily Mail. Så de henvendte sig til politiet, som troppede op den dag, vielsen skulle finde sted. Det endte med, at parret blev anholdt.

 

Mærkelig adfærd

Giftefogedens mistanke blev vakt, fordi parret var mærkelig tavst, da de troppede op første gang. Faktisk virkede det, som om de havde alvorlige problemer med at kommunikere deres store kærlighed til hinanden.

 

Det behøver selvfølgelig ikke at være en forbrydelse. Men sådan var giftefogeden nu tilbøjelig til at se på det i dette tilfælde.

 

Alt tydede nemlig på, at de to stort set ikke kunne forstå, hvad den anden sagde!

 

En pakistaner og en ungarer har ikke ligefrem sprog, der ligger tæt på hinanden. Og begges engelsk var elendigt. Da de senere kom for retten, måtte de hver for sig have tolkning til deres eget sprog.

 

Så de havde valget mellem at sige ”goddag mand”-”økseskaft” til hinanden eller holde mund. De valgte det sidste i en sådan grad, at giftefogeden begyndte at tvivle på de påståede varme følelser. Kødets lyst gør det vel ikke alene, der skal trods alt et par ord på i ny og næ.

 

Hans mistanke blev bekræftet, da politiet undersøgte sagen.

 

Svindel

Læs også
Svindelsagerne mod Britta Nielsen, store virksomheder og Asmaas mand undergraver tilliden i det danske samfund

Det hele var svindel for at sikre Shahzad på 25 fortsat ophold i Storbritannien, efter at hans studentervisum var udløbet. Han havde betalt den 30-årige Ottlyk1.500 pundfor arrangementet.

 

Over for politiet insisterede han i første omgang på, at det var ægte kærlighed. Men det kneb med at opretholde den forklaring, da han var ude af stand til at give nogen form for personlig oplysning om sin ”kæreste” – såsom, hvor hun kom fra i Ungarn.

 

Ottlyk tilstod senere, at der var tale om et fupægteskab.

 

Sagen kom for retten, og dommeren havde ingen sans for grænseløs romantik uden ord. Begge fik 20 måneders fængsel. Ottlyk fik fire måneder oveni for at bruge falsk ID, der var stjålet fra en anden.

 

”Fupægteskaber er misbrug af ægteskabet som institution og overtrædelse af den britiske indvandringslovgivning,” slog dommer Timothy Stead knastørt fast ved retsmødet sidste fredag i Bolton Crown Court. (Daily Mail)

 

Læren af historien

Der laves masser af den slags arrangementer for at snyde sig til en opholdstilladelse. I Storbritannien, Danmark og andre lande.

Læs også
Den kyniske kvindes kæmpe svindel med sociale midler er en advarsel om, at der er noget galt i Danmark

 

For anstændige borgere er læren af historien om Shahzad og Ottlyk, at myndighederne må være på vagt for at forhindre den slags.

 

For snydepelsene må læren være, at hvis man vil lave fup af den karakter, må man sikre et minimum af troværdighed. Det er for eksempel en god idé at kunne sige et par ord til hinanden.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…