Nu kommer den store krig mellem mænd og kvinder om feriebagagen

Feriesæsonen nærmer sig. Det er også tiden for den store krig mellem kønnene om, hvad og hvor meget der skal med i feriekufferterne.

 

I en undersøgelse siger to tredjedele (64 procent) af de adspurgte par, at de har haft skænderier over det med bagagen. Det er absolut det største stridspunkt, inden man tager af sted.

 

Dramaerne kommer af, at mænd og kvinder ser helt forskelligt på sagen.

 

Otte par sko til en uges ferie

90 procent af kvinderne indrømmer, at de aldrig bruger alt det tøj, som de får mast ned i feriekufferterne. Faktisk bruger de i gennemsnit kun omkring halvdelen af det.

 

Det gælder også sko. Kvinderne tager i snit otte par sko med på en uges ferie. Men en del af dem står ubrugte i et skab. Man vil bare nødig risikere lige at stå og mangle netop det par, hvis det nu ville være smart til lejligheden.

 

Helt anderledes med mændene. De tager meget mindre med og bruger til gengæld mindst 90 procent af det.

 

Mænd medbringer i gennemsnit 18 stykker tøj til en uges ferie. Kvinder medbringer 36 stykker tøj.

 

Det kan derfor ikke overraske, at kvinder bruger meget længere tid på at pakke end mænd. Og det er langt mere sandsynligt, at kvinden har overvægt på sin bagage. 53 procent af kvinderne siger, at de har haft overvægt inden for de seneste fem år. Mens mændene står ved siden af og brokker sig.

 

Og så påstår tre fjerdedele af mændene (77 procent) endda, at noget af samleverens tøj bliver lagt ned i deres kuffert.

 

Hvor svært kan det være?

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

Når kvinden bruger meget længere tid på at pakke, så er det nu ikke kun, fordi hun tager meget mere med end manden. Det er faktisk også, fordi hun i mange tilfælde pakker mandens kuffert – i hvert fald pakker hun den færdig for at være sikker på, at han får det hele med.

 

42 procent af de adspurgte kvinder siger, at det sker. Manden får kun lov til at slæbe kufferterne.

 

Kvinderne har simpelt hen ikke tillid til, at deres mand har styr på pakkeriet. De bliver bare stressede ved at overlade det til ham.

 

Den manglende tillid hænger nok også sammen med, at mænd tager meget lettere på det med at få pakket. Det fremgår af adfærden hos de mænd i undersøgelsen, der lever alene.

 

De fleste af dem (65 procent) venter med at pakke til aftenen før de skal af sted. En-to-tre ned i kufferten – hvor svært kan det være? Kun hver fjerde siger, at de pakker mindst tre dage i forvejen.

 

Kvinderne er anderledes velorganiserede. Halvdelen siger, at de begynder at pakke mindst tre dage før.

 

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

71 procent af dem indrømmer dog, at de lige propper nogle ekstra ting ned på vej ud af døren til lufthavnen – bare for en sikkerheds skyld. Et godt bidrag til overvægt.

 

Kønsdebat

Undersøgelsen, der er omtalt i Daily Mail, er lavet for firmaet Holiday Hypermarket. Den er foretaget i Storbritannien, men mønsteret kan vist uden videre genkendes i Danmark.

 

Der føres mange fine debatter om ligheder og forskelle mellem kønnene. Men en af de meget klare forskelle synes at blive overset i disse debatter: forskellen på, hvor meget feriekufferten rummer.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…