Rumænsk indbrudstyv fælder en knusende dom over det danske straffesystem

Danske fængsler afskrækker ikke østeuropæiske kriminelle. Tværtimod virker det, som om et fængselsophold betragtes som en sidegevinst til udbyttet fra de kriminelle aktiviteter, hvis de skulle blive opdaget og dømt.

 

Således har den 28-årige rumæner, Dumitru Pacuta, intet imod at afsone en dom i Nyborg Statsfængsel på tre år for i alt 24 indbrud.

 

”Det er meget anderledes end fængslerne i mit land. Her er det ligesom et femstjernet hotel. De giver os penge, og det er meget gode forhold. Det er faktisk en fornøjelse at sidde i fængsel her i Danmark,” siger han til TV2-udsendelsen Station 2.

 

Sender hver måned 2.500 kroner hjem til sin mor

Også lønmæssigt er et ophold i et dansk fængsel det rene slaraffenland for østeuropæere. De indsatte i danske fængsler får udbetalt løn for det arbejde, de udfører i fængslet, og for Dumitru Pacuta drejer det sig om månedlige udbetalinger på omkring 4.450 kroner.

 

Ifølge Station 2 er der her tale om et beløb, der svarer til månedslønnen for en rumænsk politibetjent, medens de 2.500 kroner, Dumitru Pacuta stort set hver måned sender hjem til sin mor, svarer til den månedlige gennemsnitsløn efter skat for en ufaglært rumænsk arbejder.

 

Moderen tjener således i øjeblikket 2.000 kroner om måneden som ansat i en velhavende familie, hvor hun også bor.

 

Station 2 har været i Rumænien og talt med hende. Hun betegner sin søn som en god dreng, der hver måned sender penge hjem til sin mor, og fortæller, at hun sparer pengene op. Sønnens måde at tjene penge på, vil hun dog ikke rigtigt forholde sig til, men understreger dog, at:

 

”Hvis ikke Dumitru havde begået kriminalitet i Danmark og sendt penge hjem, medens jeg var arbejdsløs, havde jeg måttet gå fra hus og hjem.”

 

Sendte over 10.000 kroner hjem om ugen

Uanset arbejdsløshed eller ej, så må den 28-årige rumæners mor i dag efter rumænske forhold være en særdeles velhavende dame.

 

Læs også
Nyt topsikret luksusfængsel i milliardklassen står klar på Falster -nu har man opdaget et stort hul i sikkerheden

Da det gik bedst for den 28-årige rumæner, som arbejde sammen med en makker, sendte han ifølge Station 2 hver uge omkring 10.000 kroner hjem til sin mor i Rumænien, så selv om hun har været arbejdsløs i et land, hvor gennemsnitslønnen som nævnt ligger på omkring 2.500 kroner om måneden efter skat, må der have været rigeligt at lægge til side af.

 

Sammen med sin makker slog rumæneren, der har huseret i Danmark siden 2011, især til mod villaer rundt omkring i sjællandske byer, hvor villaerne blev tømt for værdigenstande.

 

Let og dejligt at begå kriminalitet i Danmark

Det er ikke første gang, den 28-årige rumæner har stiftet bekendtskab med et udenlandsk fængsel.

 

Han har tidligere afsonet en dom på tre år i et bulgarsk fængsel, ligeledes for tyveri, men det var ikke som opholdet i Nyborg Statsfængsel nogen femstjernet oplevelse.

 

”Vi sad op til 20 mand i hver celle. Der var slet ikke noget privatliv,” klager han til Station 2, medens han begejstret fortæller om forholdene i Danmark og om hans opfordring til sine landsmænd til at følge hans eksempel:

 

”Tag til Danmark, vil jeg sige til dem. Tag derop og lav kriminalitet, for det er let. Det er let og dejligt,” siger den 28-årige rumænske kriminelle, Dumitru Pacuta, til Station 2.

Læs også
Rumæner brød ind i børnehave, spiste børnenes madpakker og sov i puderummet

 

Vil fortsætte sin kriminelle løbebane i Danmark

Selvom Dumitru Pacuta udover fængselsdommen på tre år også fik permanent indrejseforbud i Danmark, har han ikke desto mindre planlagt at fortsætte med at begå kriminalitet i Danmark, når han engang bliver løsladt fra det femstjernede Nyborg Statsfængsel.

 

I lighed med alle andre udenlandske kriminelle har han formentlig for længst fundet ud af, at et indrejseforbud takker være Schengen og de åbne grænser, ikke er den domsudskrift værd, det er skrevet på.

 

Under alle omstændigheder siger han til Station 2, at han vil forsøge at finde arbejde i Danmark, når han bliver løsladt, og det kan jo så kun være sort, illegalt arbejde. Og hvis det ikke lykkes, vil han fortsætte med at begå kriminalitet i Danmark.

 

Og risikoen er jo ifølge den 28-årige rumænske kriminelle minimal, da opholdet i et dansk fængsel er at sammenligne med et luksushotel.

 

Problemet med danske fængsler er generelt

Det er ikke kun rumænere som Dumitru Pacuta, der betegner et ophold i danske fængsler som en luksusoplevelse. Det gælder generelt for østeuropæiske kriminelle

Læs også
Fængselsbetjente blev fredag angrebet af fange i bandeafdeling i fængsel ved Horsens

 

De vi her i avisen den 12. august 2012 skrev om kriminelle fra Litauen, der griner af naive danskere, citerede vi med Dansk Politi som kilde blandt andet politifolk fra den litauiske by Kaunas, og de var ikke i tvivl om, hvorfor Danmark er blevet et Eldorado for østeuropæiske kriminelle:

 

”I Danmark er der flere værdier at stjæle, og danskerne er naive i forhold til at sikre sig mod at få stjålet deres ting, og skulle de blive taget af politiet i Danmark, skræmmer de danske fængsler ikke. Der er mad, vand, varme, træningscentre og mulighed for at tjene penge,” påpegede de og fortsatte:

 

”Danmark burde sende litauere tilbage til litauiske fængsler. Vores fængsler er meget hårdere, og det ville afholde folk fra at begå kriminalitet i Danmark.”

 

De litauiske politifolk siger altså her direkte, at luksusforholdene i de danske fængsler er en medvirkende årsag til, at den danske befolkning i stigende grad plyndres af østeuropæiske kriminelle.

 

På baggrund af Station 2-udsendelsen med rumæneren har det forhold nu har fået Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, til at rette følgende opfordring til justitsminister Karen Hækkerup (S):

 

Tag straks flyveren til Bukarest og andre østeuropæiske hovedstæder

Læs også
Egyptisk mand med to koner fængsles og udvises

I lighed med den socialdemokratiske retsordfører Trine Bramsen og Venstres Karsten Lauritzen er også Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup oprørt over de holdninger, der kom til udtryk i Station 2-udsendelsen.

 

Peter Skaarup kalder der direkte provokerende at se indslaget med den rumænske indbrudstyv.

 

”Det er jo tudetosset. Vi belønner faktisk denne mand og en god del af den pænt store gruppe af indsatte i danske fængsler, som kommer fra Østeuropa, for at tage her til landet og begå kriminalitet,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Der er åbenbart ingen afskrækkende effekt ved et fængselsophold her i Danmark for typer som ham rumæneren, og det skal vi simpelthen have gjort noget ved,” understreger Peter Skaarup, og hans løsning er ligetil:

 

”Justitsminister Karen Hækkerup må straks tage flyveren til Bukarest og andre østeuropæiske hovedstæder og få en aftale i stand med disse lande, så vi kan sende deres kriminelle tilbage til dem. En indsat i et lukket fængsel koster jo op til 1.900 kroner om dagen, og nogle af de penge kunne vi jo passende give Rumænien og andre lande for at tage imod de på gældende kriminelle,” siger Peter Skaarup og tilføjer:

 

”For de skal hjem og afsone, og så er det slut med luksussen og de ekstra penge.”

 

Læs også
Tyven havde haft en god aften med sækken fyldt – men så var han rigtig uheldig

Østeuropæiske indsatte koster omkring 200 millioner kroner årligt

Udover de store økonomiske milliontab danskerne og forsikringsselskaberne lider under som følge af østeuropæeres hærgen, er regningen til skatteborgerne for fængselsophold også betragtelig.

 

Her i avisen havde vi den 28. november 2013 i en artikel beregnet, at østeuropæiske kriminelle i 2012 kostede 218 millioner kroner alene i fængselsophold. Der til kommer betragtelige udgifter til politi, forsvarere og by- og landsretter.

 

Beregningerne blev efterfølgende imødegået af Finansministeriet, der anslog at fængselsudgifterne på østeuropæiske kriminelle ikke var 218 millioner kroner, som anført i Den Korte Avis, men lå på omkring 200 millioner kroner i 2012.

 

I øjeblikket stammer cirka ti procent af samtlige omkring 3.900 indsatte i danske fængsler og arresthuse fra Østeuropa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…