Asylcenter blev kendt for slagsmål, trusler, hærværk og seksuel chikane mod unge piger – nu lukker det

Udlændingestyrelsen har nu besluttet, at lukke Børnecenter Tullebølle i Tranekær på Langeland. Det sker efter en stribe sager med uregerlige unge asylansøgere samt to tidligere ansatte der er blevet politianmeldt for mistanke om seksuelle krænkelser af de unge asylansøgere.

 

“Ifølge DR P4 Fyn er der tale om en mistanke mod to kvindelige medarbejdere, der i deres fritid har haft seksuel kontakt med nogle af de mandlige beboere. P4 Fyn citerer Langeland Kommunes borgmester for informationerne. (Tv2)

 

Asylcentret hedder et børnecenter, fordi beboerne er under 18 år – i hvert fald på papiret.

 

De fleste er unge mænd.

 

Børnecenteret og de nærmeste omgivelser har da også været plaget af asocial og kriminel opførsel.

 

Masseslagsmål,

ildspåsættelser,

trusler mod personalet,

seksuel chikane mod unge piger,

senest i Svendborg Svømmebad hvor 6 unge mænd fra centret chikanerede tre 13-årige piger.

 

Medarbejderne har kritiseret ledelsen for manglende handling og konsekvens. Bla. sendte medarbejderne i sommer et bekymringsbrev til ledelsen. Det var efter en ildspåsættelse. Det skriver fyens.dk.

 

Det er Langelands Kommune der driver Børnecenter Tullebølle. Efter de mange kedelige episoder har man nedsat antallet af beboere til det halve.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Men det har altså ikke hjulpet, at antallet af unge asylansøgere blev skåret ned til det halve det vil sige til 50.

 

Man må sige det kan undre, at der ikke har været basis for at skabe ro og orden på asylcentret.

 

Ifølge Asylcenter Holmegaards hjemmeside er der 58 ansatte på centret, til 50 unge.

 

Dertil kommer, at de unge asylansøgere selv skal sørge for mad, tøjvask mm samt at de hver dag går i skole.

 

Med andre ord, de unge asylansøgere er hjemme på centret vader de nærmest i voksne. Foruden de fastansatte har asylcentret tilknyttet et antal frivillige hjælpere.

 

Der er også mange forskellige tilbud om adspredelse på centret. Det kan ses af følgende piktogram.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

 

 

 

 

 

”Vi har på Børnecenter Tullebølle basisfaciliteter, som værelser, køkkener, vaskeri, kontorer med mere. Vi har også fitness, cykelværksted, genbrugsshop, biograf, billard, playstation og bordtennis, som nogle af de ting, der er faciliteret på selve centret. Dertil skal lægges de mange muligheder der byder sig omkring centeret: Fodboldbaner, fritidspark med petanque -og volleybaner, legeplads, grillhytte, skov, strand, et væld at cykelruter med mere,” skriver centret på deres hjemmeside.

 

De unges baggage

De unge asylansøgere på Børnecenter Tullebølle er store drenge og unge mænd der siger de er ml. 14-17 år.

 

En del af dem kan dog være en del ældre, da det er blevet populært blandt yngre asylansøgere, at lyve sig yngre end de er. Det fremgår blandt andet af alderstest. (se også DKA 26.10 samt re) Der er mange fordele forbundet med at være uledsaget mindreårig asylansøger, bla en hurtigere sagsbehandling og bedre indkvarteringsforhold.

 

Læs også
Asylansøger anholdt for voldtægt af 16-årig pige – antallet af asylansøgere dømt for voldtægt er steget markant gennem de sidste fem år

Erfaringer viser kort sagt, at hver gang myndigheder foretager  medicinske test på asylansøgere hvor man er i tvivl om alderen, viser det sig at næsten 3 ud af 4 vurderes til at være unge voksne mænd.

 

Det er ikke svært at forestille sig, at hvis pædagogerne håndterer de unge mænd med småbørnspædagogik, så forstår de ikke en bjælde af, hvad pædagogerne forsøger at lære dem.

 

Og hvis de unge mænd har en anden kulturbaggrund med i bagagen, hvilket de fleste har, kommer den bløde pædagogik for alvor til kort.

 

De fleste unge asylansøgere kommer fra muslimske lande, mere end halvdelen kommer fra Afghanistan, og de er næsten alle af hankøn.

 

Man skal ikke søge meget viden om almen afghansk kultur, før man indser, at afghanerne har helt andre værdier end for eksempel danskerne.

 

Så når pædagogerne møder ind, påklædt den danske metode med masser af dialog og appel til den indre samvittighed, så fatter de fleste ikke en dyt.

 

Læs også
Seks kvinder blev myrdet af asylansøgere, der aldrig burde have været i landet

Det ville formodentlig være muligt at holde ro og orden på et sted som Tullebølle, hvis den pædagogiske linje blev lagt af mennesker med bred indsigt i hvilke forskelle, der gør sig gældende mellem for eksempel afghansk og dansk kultur – eller mere alment hvad der skiller vestlige og arabisk-islamiske værdier.

 

Man må sige det er synd og skam, for man kunne sikkert nå rigtig langt med de unge mænd, mens de opholder sig på et center som Tullebølle.

 

I et interview, udtaler netværksmedarbejder på Tullebølle, Pia E. Andersen, at asylmedarbejderne måske er lidt naive og tror på det bedste i folk. (fyens.dk)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…