Opdigtede og solgte falske asylhistorier – nu er hel familie dømt til udvisning

Der blev ikke givet ved dørene ved retten i Aarhus, da der i går faldt dom i en større sag om menneskesmugling og systematisk asylsvindel med salg af falske asylhistorier.

 

En hel familie bestående af far, mor og tre voksne sønner plus en svigerdatter blev idømt ubetingede fængselsstraffe på mellem fem og 12 måneder og derefter udvisning med indrejseforbud i seks år, skriver Jyllands-Posten i dag.

 

Under hele sagen har alle seks nægtet sig skyldige, og tre af de dømte ankede på stedet dommen, medens de øvrige udbad sig betænkningstid.

 

”En velsmurt menneskesmuglermaskine”

Ifølge Jyllands-Posten havde familien drevet, hvad anklageren under sin procedure beskrev som ”en velsmurt menneskesmuglermaskine” og på den måde forsøgt at hjælpe otte iranere til at få opholdstilladelse på et falsk grundlag.

 

Faderen, der var kommet til landet som familiesammenført, kunne af samme grund frit rejse ud og ind af Iran. Her formidlede han kontakt til iranere, der gerne ville ud af landet, men som ikke kunne påberåbe sig flygtningestatus ved ankomsten til Danmark.

 

En menneskesmugler sørgede herefter for rejsen med fly til en europæisk lufthavn og eventuelle falske papirer og pas, hvis det var nødvendigt, fremgår det af Jyllands-Posten, som tidligere indgående har beskrevet sagen.

 

Vel ankommen til en lufthavn i Schengen var det herefter ikke noget problem at rejse ind i Danmark, hvor familien, der bor i Tilst ved Aarhus, tog over. Rejsen til Danmark skete ligeledes fortrinsvis med fly.

 

Skulle lære den falske asylhistorie udenad

I Tilst blev de illegale asylansøgere anbragt i den ældste brors villa i typisk fjorten dage, der skulle bruges til at lære den konstruerede asylsag udenad. Familien bildte dem ind, at historien var udarbejdet af en korrupt advokat, som mod betaling kunne fabrikere en skudsikker asylsag.

 

Når de fjorten dage var gået, var næste skridt at melde sig på en politistation uden papirer og forklare, at man lige var ankommet til Danmark og så beskrive den rejserute, man havde fulgt, hvorefter den pågældende kom ind i det normale asylforløb.

 

Læs også
Video: Droneangreb halverer Saudi-Arabiens olie – konflikten mellem USA og Iran vokser

Papirerne beholdt familien, og de blev ifølge Jyllands-Posten i nogle tilfælde brugt til afpresning. Avisen skriver, at nogle af de illegale asylansøgere havde betalt op til 80.000 kroner for en falsk asylhistorie.

 

Under ransagningen i villaen i Tilst fandt politiet 85.200 kroner, som blev konfiskeret. Desuden havde moderen en bankkonto med et indestående på 250.000 kroner, som, politiet mener, er en del af overskuddet fra salget af falske asylhistorier.

 

Afslørede det hele og bliver nu smidt ud af landet

Sagen begyndte at rulle, da en af de iranere, der med hjælp fra familien i Tilst havde fået opholdstilladelse på et falsk grundlag, en dag i 2012 ifølge Jyllands-Posten dukkede op på politigården i Odense og fortalte hele historien.

 

Han var i mellemtiden konverteret til kristendommen og har til Jyllands-Posten forklaret, at han havde fået dårlig samvittighed.

 

Men handlingen har kostet ham dyrt. Han står nu til udvisning som følge af, at han har fået opholdstilladelse på et falsk grundlag og frygter, hvad der vil ske, når han vender tilbage til Iran.

 

Til Jyllands-Posten har han fortalt, at han udover at blive straffet for ulovlig udrejse også risikerer dødsstraf for at være konverteret fra islam.

Læs også
Udenrigspolitikken i et bekymrende paradigmeskifte – Danmark er på vej væk fra USA
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…