Kevin Werner misbrugte drenge i hooligan-miljøet til mere end 1300 voldtægter, trusler og vold – nu har han fået landets strengeste straf

Kevin Werner misbrugte sin position som leder af Brøndbys Hårde Drenge (Privatfoto bragt i flere medier)
Getting your Trinity Audio player ready...

For den 30-årige Kevin Werner er fremtidsudsigterne nu endeligt fastlagt.

 

Fastlagt med indespærring på ubestemt tid på en lukket psykiatrisk afdeling i Herstedvester Fængsel og med risiko først at komme ud igen, når det sker i en kiste.

 

Det afgjorde Østre Landsret i sin kendelse i onsdags den 15. marts, hvor landsretten stadfæstede byrettens dom i den mest omfattende og groveste overgrebssag nogensinde i dansk retshistorie.

 

En brutal sag, der omfatter mere end 1.300 seksuelle overgreb med trusler, vold og voldtægter mod unge drenge og en enkelt pige i en periode på syv år.

 

Blev idømt forvaring ved Retten i Glostrup

Den 8. juni 2022 blev den dengang 29-årige og tidligere hooligan leder for Brøndby FC, Kevin Werner, idømt forvaring på ubestemt tid for årelange seksuelle overgreb mod 15 unge drenge og en ung kvinde.

 

Udover voldtægterne indeholdt anklageskriftet 51 forhold om blandt andet grov vold og et anslået antal på 1.300 forskellige seksuelle overgreb

 

Et af ofrene havde gennem en årrække været udsat for mere end fem hundrede voldtægter og fået sine knæ ødelagt, fordi han hver gang blev tvunget ned på alle fire.

 

I retten læste anklageren op af drengens forklaring:

 

”Han beskrev Kevin som et dyr, der ville parre sig. Beskrivelsen af den første voldtægt er så uhyggelig, at man ikke kan finde på det. Siden flygtede han væk i sin bevidsthed, når han blev voldtaget.”

 

Kom i kontakt med drengene gennem hooligan-miljøet

Sexmonstret Kevin Werner kom ifølge anklageren i kontakt med ofrene gennem hooligan-miljøet omkring fodboldklubben Brøndby IF, hvor han var en stiftende og ledende figur i grupperne BHD (Brøndbys Hårde Drenge) og BHY (Brøndbys Hårde Yngre).

 

Grupperne udgjorde et hårdt miljø med vold og stoffer og tætte bånd til rocker- og bandemiljøet. Men også et miljø med tætte kammeratskaber, ekstrem grad af loyalitet og en fælles forståelse af, at man ikke sladrede til politiet, skriver TV2.

 

Når han her havde trænet eller hængt ud med dem, fandt han på fiktive forseelser, hvor de som straf kunne vælge mellem at få tæsk eller røre ved hans penis.

 

Herfra eskalerede det til grov vold og anale voldtægter, og hvor et af ofrene som nævnt havde været udsat for mere end fem hundrede.

 

Ifølge anklageskriftet fandt det første overgreb sted i december 2013 og det sidste kort tid før, den 29-årige mand blev anholdt i starten af februar 2021.

 

Blev anholdt, da han anmeldte drabsforsøg

I februar 2021 blev der skudt mod Kevin Werner, og da han i den forbindelse var til afhøring hos politiet, dukkede en moder op med sine to drenge, medens han sad der.

 

De ville anmelde Kevin Werner for voldtægt.

 

Det var begyndelsen til enden for Kevin Werner. Han blev på stedet anholdt, sigtet og varetægtsfængslet.

 

Og så rullede lavinen, for det var en gave til politiet, som tidligere havde haft ham i kikkerten for sexovergreb, men ikke materiale nok til at få ham dømt.

 

Rejste mistanke mod ham i 2020

Allerede i 2020 rettede politiet mistanke mod Kevin Werner for vold og seksuelle overgreb i hooligan-miljøet i Brøndby FC, men indstillede skydningen.

 

”Dengang blev det vurderet, at der ikke var fornødent bevis til at føre sagen i retten,” fortæller specialanklager Morten Frederiksen.

 

Politiet stod dengang med det problem, at overgrebene fandt sted i et miljø, hvor man ikke snakker med politiet.

 

Og samtidig et sted, hvor Kevin Werner havde magten og intimiderede, truede og smadrede ofrene til uigenkendelighed.

 

”Med den viden vi har nu, er det tydeligt at se, at sagen fra 2020 indgik i et mønster. Det kunne man have ønsket sig, at vi havde set dengang. Men det var altså ikke tilfældet,” erkender Morten Frederiksen.

 

Med anmeldelsen fra moderen og hendes to drenge og med Kevin Werner i varetægt bag lås og slå havde politiet til gengæld nu fast grund under fødderne og satte blus på efterforskningen i det brøndbyske hooligan-miljø.

 

Det medførte ifølge Morten Frederiksen, at en del af ofrene meldte sig selv til politiet, medens andre blev fundet i forbindelse med efterforskningen.

 

Nægter sig skyldig: Jeg elskede dem og de elskede mig

Den 30-årige Kevin Werner nægter sig skyldig i anklagerne og ankede på stedet byrettens dom til landsretten frifindelse eller alternativt til strafnedsættelse.

 

Hans forklaring har hele vejen igennem været, at han elskede drengene og at de elskede ham, samt at det hele drejede sig om en hævnagt, som Bandidos havde iværksat.

 

Den forklaring købte hverken byret eller landsret, hvor man begge steder henholdt sig til ofrenes forklaringer, der var de stik modsatte.

 

Tværtimod gav Østre Landsret anklager Nicky T. Petterson medhold, da han på grundlag af Retslægerådets mentalundersøgelse gav følgende karakteristik af Kevin Werner:

 

”Kevin ved, hvad han gør, han er manipulerende, kalkulerende, og han er farlig – meget farlig. Han er psykopat, og han ved, hvad han gør.”

 

Og stadfæstede dermed byrettens dom: Forvaring på ubestemt tid.

 

Kun kriminelle, der er så sindssyge, at de er uegnede til straf

Forvaring på ubestemt tid er Danmarks hårdeste straf og gives kun til kriminelle, der på grund af forskellige former for sindssyge er så farlige, at de er uegnede til straf og derfor ikke kan lukkes ud i samfundet.

 

Til sammenligning slap U-bådskaptajnen Peter Madsen med en straf på livsvarigt fængsel for det brutalale sexmord på den svenske journalist Kim Wall i juni 2018.

 

Peter Madsen kan således i modsætning til Kevin Werner regne med at blive løsladt på et tidspunkt efter formentlig 12 – 16 års afsoning.

 

For Kevin Werner gælder det, at han først vil blive lukket ud i friheden, hvis Retslægerådet og retten skønner, at det er forsvarligt.

 

Denne vurdering sker første gang fem år efter dommen og herefter hvert andet år, hvis den dømte ikke bliver løsladt.

 

Det kan i realiteten have så lange udsigter, at Kevin Werners næste møde med friheden kan blive i en kiste.

 

Så vidt Den Korte Avis erfarer er det dog endnu aldrig sket bortset fra i et enkelt tilfælde, hvor den forvaringsdømte døde af kræft, medens han var indespærret.

 

Tyrkeren Ahmet Ebas har dagens rekord i forvaring

Den nu 57-årige tyrker, Ahmet Erbas, er, så vidt Den Korte Avis har kunnet opspore via Ekstra Bladet, den forvaringsdømte, der i dag sidder indespærret i længst tid.

 

I alt 23 år er det blevet til, efter at han i år 2000 i Højesteret blev idømt forvaring på ubestemt og udvist for bestandig til Tyrkiet for at have skudt tre tæer af på højre fod hos en rival.

 

Ifølge en mentalundersøgelse anses han for farlig, følelsesmæssigt afstumpet og svært personlighedsafvigende.

 

Kilder til denne artikel:

Straffeloven,

Domstolsafgørelsen,

Vestegnens politi,

Berlingske,

Ekstra Bladet,

TV2

B.T.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…