Gidselaftalen – Israel står stærkt

Colourbox

GIDSELAFTALEN

22. november 2023

 

Israels regering har stået over for et forfærdeligt valg forud for indgåelsen af aftalen med Hamas om befrielse af nogle af de mange israelske gidsler, som Gaza-slagterne slæbte over grænsen og anbragte forskellige steder i Gaza – i sig selv en alvorlig krigsforbrydelse.

Det lykkedes heldigvis ikke Gaza-slagterne at splitte den politiske hjemmefront i Israel. Derfor hviler aftalen på et bredt politisk grundlag. Og det er gjort krystalklart, at Israel forbeholder sig retten til straks at genoptage udryddelsen af Hamas og andre morderiske organisationer, hvis Hamas-lederne forsøger at lave numre undervejs.

Aftalen har også støtte fra de israelske sikkerheds- og militære myndigheder, som står med det umiddelbare ansvar for at kontrollere morderne og deres gerninger i de fire døgn, aftalen løber. Så snart de fire døgn er udløbet, vil jagten på Hamas-lederne blive genoptaget.

 

Hamas forregnede sig alvorligt, da de besluttede at angribe Israel den 7. oktober. Som altid var de beruset af egen propaganda. Nu er de som jaget vildt, der skjuler sig i det omfattende tunnelsystem, som israelske styrker systematisk udrydder. De kujonagtige Hamas-ledere er på flugt, deres kommandocentre inkl. dem, der var i og under sygehuse, er ødelagte/kontrollerede af israelske styrker..

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…