Elon Musk om tysk finansiering af bådflygtninge: ”Lad os håbe, at AfD vinder valget for at stoppe dette europæiske selvmord”

Nu er også den nye ejer af Twitter, det nuværende X, Elon Musk, ude med riven, efter at det er kommet frem, at den tyske stat finansierer ikke-statslige redningsaktioner i Middelhavet.

 

I går fredag delte Musk en video på X, der viser redningen af illegale immigranter i Middelhavet.

 

I en kommentar til videoen skriver Musk, at Tyskland subsidierer otte ikke-statslige organisationer, der opererer i Middelhavet for at ”opsamle illegale immigranter, der skal losses af i Italien.”

 

Og i en efterfølgende kommentar lægger han ikke fingrene imellem:

 

”Lad os håbe, at AfD (Alternative für Deutchland) vinder valget for at stoppe dette europæiske selvmord.”

 

Af samme grund er det logisk, at den ligeledes indvandringskritiske Musk henviser til det nationalkonservative parti AfD, der i 2013 blev stiftet med især kritik af indvandring samt EU-skepsis som grundlag.

 

Partiet nyder i øjeblikket stor fremgang blandt tyske vælgere og stod ved en meningsmåling i juli måned til 20 procents tilslutning og dermed en position som Tysklands næststørste parti.

 

Den tyske udenrigsminister kom på banen

Nu er den amerikanske multimilliardær og ejer af det indflydelsesrige sociale medie X ikke nogen hr-hvem-som- helst.

 

Overskriften på videoen fra Elon Musk Lød: ”Er den tyske offentlighed klar over dette?”

 

Svaret kom hurtigt fra den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock (De Grønne), som på X svarede:

 

”Ja, og det kaldes at redde liv.”

 

Hvorefter Musk afleverede denne kommentar:

 

”Så du er stolt af det, interessant. For at være helt ærlig tvivler jeg på, at flertallet af tyskere støtter dette.”

 

Italiens udenrigsminister: I fremmer menneskesmugling

Den tyske Forbundsdag har i alt afsat en bevilling på to millioner euro svarende til cirka 15 millioner kroner i støtte til de ikke-statslige redningsaktioner i Middelhavet.

 

Blandt dem en af de berygtede grupper, der ikke blot nøjes med at redde skibbrudne illegale immigranter, men også henter immigranter ved Afrikas kyster og sejler dem til Italien.

 

Nyheden om det tyske initiativ fik i sidste uge den italienske premierminister, Giorgia Molini, til at rette en henvendelse til forbundskansler Olav Scholz.

 

Her udtrykte hun sin forbavselse over det tyske initiativ til finansiering af ikke-statslige redningsaktioner.

 

I går fredag mødtes den tyske udenrigsminister Annalena Baerbock med sin italienske kollega, Antinio Tajani for at drøfte spørgsmålet.

 

Under en efterfølgende pressekonference fastholdt Tajani, at de ikke-statslige organisationer er med til at fremme menneskesmugling, medens Baerbock på sin side roste dem for ”deres livreddende opgaver i Middelhavet”.

 

Forinden havde Italien i protest mod den tyske finansiering forladt et møde Bryssel i tirsdags mellem EU’s indenrigsminister, og hvor der efter adskillige hårde forhandlinger omsider var opnået enighed om en højt prioriteret plan til løsning af immigrationskrisen.

 

Også her fastholdt italienerne, at den tyske finansiering vil virke som en tilskyndelse til at tage turen over Middelhavet til gavn for menneskesmuglerne og til skade for EU og især Italien.

 

Italienerne forlod til sidst mødet i protest, og da der herefter ikke kunne skaffes det fornødne kvalificerede flertal, er aftalen indtil videre faldet til jorden.

 

Mødet mellem den italienske og tyske udenrigsminister i går fredag havde til formål at forsøge at løse konflikten mellem de to lande.

 

Men uden held.

 

Støvlelandet er hårdt ramt

Lige siden årets start er det væltet ind i EU med illegale immigranter, der har taget turen over Middelhavet.

 

Især Italien er hårdt ramt.

 

Den seneste opgørelse fra FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, er fra den 24. september.

 

Den viser, at i alt 185.906 illegale immigranter indtil videre i år har taget turen over Middelhavet, og af dem er langt broderparten, eller i alt 132.781 landet i Italien.

 

I den forbindelse skønner UNHCR, at omkring 2.500 har mistet livet i forsøgene på at krydse Middelhavet.

 

Hvordan FN’s Flygtningeorganisation er nået frem til det antal, kan man kun gisne om.

Opdateret 2.10…

 

Kilder til denne artikel:

https://x.com/elonmusk/status/1707758153977204846?s=20

 

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/italien-chefin-sauer-auf-baerbock-asyl-durchbruch-der-eu-wieder-auf-der-kippe-85574396.bild.html

 

https://www.reuters.com/world/europe/germany-disburse-funds-migrant-charities-amid-spat-with-rome-2023-09-28/

 

https://www.euronews.com/my-europe/2023/09/28/german-italy-riff-thwarts-eu-deal-on-new-rules-to-deal-with-migration-crises

 

https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…