Vin til fest og farver

Det vrimler med festdage her i slutningen af maj og begyndelsen af juni. I morgen fejrer vi således Kr. Himmelfart, søndagene er booket op med konfirmationer, og så kommer Pinsen, hvor vi siger tak til Helligånden for, at den kom til Jesu disciple og gjorde dem i stand til at tale alle verdens sprog, hvilket må siges at være en ganske smart måde at få det kristne evangelium spredt ud på! Datoen for Pinsen er 5. juni og dermed sammenfaldende med både Grundlovs dag og ikke at forglemme Fars dag. Fælles for alle begivenheder er, at de giver en anledning til at drikke et godt glas vin.

Hvidvin

 

Cantina Bricco dei Guazzi, 2021 GAVI Docg, Gavi, Monferrato, Piemonte, Italien – Kampagnepris 129 kr.

Vingården ejes af firmaet Genagricola, som er Italiens største jordbrugsbesidder med ejerskab af adskillige vingårde rundt om i Støvlelandet. En af dem er Bricco dei Guazzi i Piemonte, hvor mestervinmageren Riccardo Cotarella er blevet hyret til at lave hvide kultvine på druesorten Cortese. Denne udgave fremstår frisk og tør og med undertoner af grønne æble. Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Weinhaus Gebrüder Steffen, 2020 Steillage, Trittenheim, Mosel – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

Ganske ufortjent har danske forbrugere gennem mange år lagt tysk vin på is. Men heldigvis er vindrikkere med god smag og sans for vinens fine finesser kommet på andre tanker, og nu har vort nabolands godbidder fundet plads på vinhylderne både i supermarkeder og i specialforretninger. Steillage betyder, at vinen kommer fra en vinmark, som har en skrå hældning på mindst 30 grader, og det giver et unikt mikroklima, hvor Riesling-druerne stortrives og giver supervin. Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

 

 Rødvin

 

Domaine Laura Lardy, 2018 Fleurie ”Les Côtes” AOP, Beaujolais, Bourgogne, Frankrig – Kampagnepris 249 kr.

Vinmageren Laura Lardy på billedet er ny i vindistriktet Beaujolais. Hendes første vin så lyset i 2017 og blev en kæmpesucces, men det må dog indrømmes, at druer fra 60 år gamle Gamay-vinstokke næsten er født til at give en pragtfuld vin. Det har vi også her i glasset, som udsender duft af vild natur, kirsebær, mynte og appelsin. Smagen har touch af viol, som kombinerer sig effektfuldt med jordbær og kirsebær samt fersken med strejf af lakrids og et gran peber. Super. Importør : Propperiet, Brædstrup.

 

Quinta do Vallado, 2019 Quadrifolia, Duoro DOC, Peso da Régua, Duorodalen, Portugal –Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 89,85 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinhuset er en af Portugals eliteproducenter, som for en snes år siden under fællesnavnet ”The Duoro Boys” startede en veritabel revolution i Portugals vinproduktion. Indsatsen er mundet ud i frugtdrevne, elegante og velafbalancerede vine, hvilket genfindes i den aktuelle Quadrifolia. Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Bodegas Banisio, 2016 Crianza Tempranillo, Ribera del Duero DO, Burgos, Spanien -Kampagnepris 109,95 kr. – På telefon 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

Banisio laver stilfuld vin fra druer i de catalonske vinområder Rioja, Ribera del Duero og Rueda. Denne udgave er fra Ribera del Duero og lavet af 100% Tempranillo-druer, som er dyrket på små parceller med 25 til 40 år gamle vinstokke. Smagen er en symfoni af dejlig duft og kraftig, elegant smag. Importør: AMKA, Randers.

 

Le Cellier des Princes, 2020 Grande Resérve, Côtes-du-Rhône AOP, Courthézon, Vaucluse, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 155 kr. hos MENY.

Le Cellier des Princes er en sammenslutning af vinbønder, som alle har hjemme i Châteauneuf-du-Pape i Rhônedalen. Kendetegnet for dem er, at de også har vinmarker i andre dele af dalen, og det er herfra Grande Réserve kommer. Vinen er lavet på de klassiske druesorter: Grenache, Syrah og Mourvèdre, hvis stokke er mellem 40 og 60  år gamle, og som garanterer en kraftig, elegant og frugtrig smag. Importør: GOBIvin, Valby.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…