Vin i kamp mod plast i vort moderlige hav

Kreativiteten i den danske vinbranche har altid været stor, og ugens førsteplads som højdespringer i fiffige påfund er Philipson Wine i Kokkedal på Sjælland. Her har man besluttet at støtte projektet ”Strandet”, som med base i Nørre Vorupør  kæmper for at gøre havene fri for plastaffald.

 

Støtten består i, at Philipson donerer 10 kr. hver gang, der sælges én flaske rosévin af mærket ”Rosé Bleu For Havet”. Den sørgelige kendsgerning er, at der alene langs den vestjyske kyst strandes 1000 tons  brugt plast og andet affald, så det er en voldsom mundfuld, der er indledt krig mod.

 

Hvidvin

 

Weingut Schmitges, 2021 Wine Not? Riesling, Mosel, Erden, Rheinland-Pfalz, Tyskland – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 103 kr. ved køb af 12 flasker.

Vinen er koldgæret på rustfri ståltanke hvilket fremmer lethed og mineralitet. Fra det velskænkede glas strømmer et væld af dufte, som leder tanken hen på citrus, fersken og hyldeblomst. Vinen hænger godt fat i smagsløgene og munder ud i en lang floral finish. En dejlig drik til fiskeretter og andet godt fra havet. Importør: Propperiet, Bredsten.

 

Weingut Dr. Loosen, 2020 Riesling Kabinett, Bernkastel-Kues, Mittel-Mosel, Tyskland – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 89,95 kr. hos MENY.

Loosen-familien har dyrket vin i mere end 200 år på gården i Bernkastel, men det er den nuværende ejer, Dr. Ernst Loosen, som tog over i 1988, der har bragt vinenes niveau op i verdensklasse. Betegnelsen Kabinett på etiketten fortæller, at denne vin er den letteste og delikateste type i Riesling-familien. Smagen fremstår som halvtør med megen frugt i perfekt balance med fin syre, hvilket gør vinen særdeles velegnet som ledsager til orientalske retter. Importør: GOBIvin, Valby.

 

Rosévin

 

Les Maîtres Vignerons de Saint Tropez, 2021 Le Rosé Bleu For Havet, Méditerranée IGP, Provence, Frankrig – Normalpris 134.95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Som nævnt indledningsvist er dette rosévinen, med hvilken Philipson Wine støtter organisationen Strandet og dens arbejde med at fjerne plastikaffald fra Vestkysten med 10 kr. pr. solgt flaske. Selve flasken er 100% bæredygtig: Flaskehætten består af 100% genanvendeligt materiale uden plastik, etiketten er trykt på papir fra bæredygtige, certificerede skove, og teksten er skrevet med vandfarve. Mere rigtigt kan det næppe være, og hvis man vil være med til at gøre en forskel for naturen og dyrelivet i havet, så er Le Rosé Bleu for Havet det rigtige valg. – Og for resten smager den i øvrigt rigtig godt! Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Viña Santa Rita, 2021 Rosé, Valle Central, Buin, Chile – Kampagnepris 59,95 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

Santa Rita er en af Chiles ældste vinproducenter med mange års erfaring på bagen. Denne rosévin er fremstillet på en blanding af druesorterne Grenache (38%), Cabernet Sauvignon (15%), Malbec (11%), Syrah (10%) Mourvèdre (8%) samt 18% lokale rødvinsdruer. Dette blend giver en elegant og frugtduftende vin med jordbær og hindbær som de toneangivende ingredienser. En perfekt ledsager til grillmad! Importør: AMKA, Randers.

 

Rødvin

 

Cantine Baglio Gibellina, 2020 Eghemon Passimiento, Sicilia DOC, Terre Siciliane, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

Eghemon Passimiento er en dejlig siciliansk festvin, der er produceret på druesorterne  Nero d’Avola og Frapatto. Det er en kraftig sag, som vinder ved at blive dekanteret, idet alle aromaer og smagsnuancer herved rigtig kommer til deres ret. Når disse indledende øvelser er overstået, står der kun tilbage at læne sig tilbage og nyde tilværelsen og bordets glæder. Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

 

Cantine Contiscaia, 2019 Governo all’uso Toscana IGT, Firenze, Italien – Kampagnepris 89,95 kr.

Contiscaia er resultatet af et samarbejde mellem den berømte italienske ønolog Matteo Bernabei og den dansk-italienske vinimportør Kenny Pellegrino. Blandingen er sket efter Governo-metoden, hvorefter en del af druerne tørres på vinstokken og siden gærer med frisk vin fra samme årgang. Det fremmer både styrke og smag, der er præget af sommerens frugt- og bærsortiment med vægt på kirsebær, blommer og solbær og ribs. Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…