Supervine ønsker Godt Nytår

2021 var et fortræffeligt vinår, som gav os mange positive oplevelser – selvom vi var mange som savnede skispringernes halsbrækkende hop i Garmisch Patenkirchen på TV. Men her ved indgangen til 2022 tegner meget på, at vi går endnu flere og ligefrem endnu bedre vinøse smagsoplevelser i møde. Under alle omstændigheder kan vi i denne artikel præsentere vore vinnydere for nogle rigtig flotte dråber fra udsøgte marker overalt på kloden.

 

Rødvin

 

Casas del Bosque, 2018 Pinot Noir, Casablanca Valley, Chile – Normalpris 239,95 kr. – Tilbudspris 199,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Vingården, der ligger i kold-klimadalen Casablanca i den nordlige del af Chile, drives af den karismatiske vinmager Grant Phelps. Han er ekspert i at trylle det bedste frem af druesorten Pinot Noir, som han dyrker på to marker, der nyder godt af deres beliggenhed tæt på Stillehavet. Vinen har en behagelig bouquet af mørke moreller, fugtig jord og jordbær. Mens smagen har hints af mørk chokolade, Logan Berry og en smule røg. Finalen er mineralsk og elegant. Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Celler Tianna Negre, Vélonegre, Manto Negro IGP, Mallorca, Spanien – Normalpris 199 kr. – Tilbudspris 179 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

Manto Negro er navnet på en lokal druesort, som dyrkes på de Baleariske Øer i Middelhavet. Den giver på grund af et lavt fenolindhold lyse gennemsigtige rødvine med et højt alkoholindhold.  Smagsmæssigt minder den om en blanding af Bourgogne og Barbaresco, og det er jo to gode referencer. I næsen opleves kirsebær, læder og orangechokoladestænger, mens smagsløgene pirres af saftig frugt og krydderier i retning af paprika. Meget spændende vin. Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Tenuta di Ceppaiano, 2018 Toscana IGT, Pontedera, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 99,00 kr. pr styk ved køb af  6 flasker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

Druesammensætningen, der her er Sangiovese (90%) og Cabernet Sauvignon (10%), gør vinen til en Supertoscaner på linje med andre store italienske vine. Den er elegant med mørk og intens rød farve og udsender en utrolig stærk og varieret duft. Smagen har noter af hvid chokolade, cigarkasse og egetræ, der slutter i en lang eftersmag. Den har potentiale som gemmevin, men kan også drikkes nu. Importør: AMKA, Randers.

 

Domaine de Fondrèche, 2020 Ventoux AVC, Vaucluse, Rhônedalen, Frankrig – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 139,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Det skaldede bjerg, Mont Ventoux i Provence i det østlige Frankrig, er en af cykelløbet Tour de France’s frygtede stejle udfordringer. Her taber mange ryttere pusten, mens vi andre hiver efter vejret, når vi præsenteres for de lækre vine fra vinslottet Fondrèche. Her bestemmer vinmageren Sebastian Vincenti, og med 50% Grenache-, 30% Syrah- og 20% Mourvèdre-druer laver han en formidabel flot Rhônevin, der bare er ren nydelse. Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Casa Vinicola Botter, 2020 Tuscante, Governo All’Uso Toscana IGT, Possalta di Piave, -Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 150 kr. På tlf. 86 91 18 44 oplyses nærmeste forhandler.

Denne vin er fremstillet af 100% Sangiovese druer og efter en metode, som blev opfundet for 700 år siden. Druerne får lov til at tørre i Toscanas brændende sol nogle måneder. De tørrede druer giver en  koncentreret juice, som bl.a. giver kompleksitet og fylde til den færdige vin. Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

 

Cantina di Negrar, 2020 Appassimento, Rosso Veneto IGT, Valpolicella, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 66,67 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker hos MENY.

Denne vin er fremstillet efter Appassimento-metoden, der i princippet ligner Governo-metoden. Druerne er de samme, som anvendes til at lave Amarone med. Bouquet’en er indbydende, og smagen er fyldig og frugtig og derfor en velegnet ledsager til gris og kalv samt ikke mindst en saftig rød bøf. Importør: GOBIvin, Valby.

 

Rossetti Vini Company, 2019 Baronello, Rosso Toscana IGT, Cerreto Guidi, Firenze, Toscana, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 3 flasker 250 kr.

Vinen er kommet til verden ved et samarbejde mellem  vinproducenten Rossetti og ønologen Mourad Siamo med vinimportør Kenny Pellegrino, København, som initiativtager. Tanken har været at lave en publikumstræffer, og det er lykkedes godt. De gode dråber er tilpasset den brede kreds af vinnydere, som både får saft og kraft og frugt og procenter i glasset. Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Domaine Font du Vent, 2020 Le Vin de Leonard, Côtes-du-Rhône AOP, Bedarrides, Rhônedalen, Frankrig – Kampagnepris 93 kr.

Bag vinhuset står familien ”Famille Gonnet”, og den aktuelle vin er en hyldest til oldefaderen Jean Etienne Gonnet, som for godt 180 år siden tog det første spadestik til den i dag uomtvistelige succes. Vinen er stukket sammen af 70% Syrah og 30% Grenache og smager fortræffeligt. Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…