Valggyseren kræver vin med særlige evner

Som bobler i et champagneglas pisker de politiske kandidater til en plads i Folketinget ved valget den 1. november rundt på gader og stræder og falbyder deres løfter om en ny og bedre verden, hvis al folket blot vil sætte deres kryds ved deres navn på stemmesedlen. Nogle bliver valgt, andre bliver vraget, sådan er de barske betingelser. Vinderne kan skåle for sejren, mens taberne må søge trøst ved flaskens bund. Held og lykke!

 

Boblevin

 

Villa Sandi, Il Fresco, Prosecco Brut DOC, Treviso, Crosetta del Montello, Veneto, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. hos MENY.

Her har vi et fint bevis for, at italienerne sagtens kan måle sig med de andre producenter af boblevin, som i Støvlelandet hedder Prosecco. Jeg serverede den forleden for et hold vinkyndige gæster, som skulle smage den op mod en tilsvarende boblevin til 225 kr. fra den tyske topproducent Reichsrat von Buhl. Vinderen var helt klart det italienske produkt. Mens tyskeren var svulstig og rugbrødsagtig, fremstod italieneren frisk og sprød og bød på en lang forførende eftersmag. Importør: GOBIvin, Valby.

 

Hvidvin

 

Viña Santa Rita, 2020 Medalla Real, Gran Reserva, Chardonnay, Limara Valley, Chile – Kampagnepris 129,95 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

Medalla Real er en super hvidvin, som er fremstillet af håndplukkede Chardonnay-druer og lagret 9 måneder på egetræsfade, der har tilføjet en fedmefyldt og dog en meget frisk smag. Fjerk ræ Duft og smag leder tankerne hen mod grapefrugt, mandarin og ananas. Den skal serveres afkølet og kan med succes serveres til fjerkræ og røget laks. Importør: AMKA, Randers.

 

Maison Joseph Gregoire Lieubeau, 2021 Sauvignon Blanc, Val de Loire IGP, Chateau-Thebaud, Frankrig – Kampagnepris 88 kr.

Vine fra Loire-dalen er i en del år ligget underdrejet hos danske vinnydere. Det er synd og skam, for den smukke dal, som også kaldes Frankrigs urtehave, og dens mange vinbønder har mange vinøse oplevelser at byde op på. Familie-gården ligger i underregionen Muscadet,  og dens marker dyrkes økologisk, hvilket vil sige ingen kunstgødning, men tilførsel af stoffer med naturlige elementer af mineralsk, vegitabilsk og animalsk oprindelse. En særdeles lækker vin til en billig pris. Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Rødvin

 

Rosewood Vineyards, 2017 Chambers, Shiraz, Rutherglen Victoria, Australien – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 152 kr. pr styk ved køb af 6 flasker.

Ruthergle,n-regionen ligger i Victoria tæt på grænsen til New South Wales og er mest kendt for sine hedvine lavet på Muscat- og Muscadelle druer, men bønderne k an også lave bordvine, som giver genklang. Det gælder f.eks. denne Shiraz, som kan det meste. Der er tale om en flot tæmning af Shiraz-druens medfødte vildskab og en særegen flot krydring, der gør vinen til en oplevelse. Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Rossetti Vini, 2019 Governo all’uso Toscana, Rosso Toscana IGT, Cerreto Guidi, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr.

Denne tiltalende, kraftige vin har set dagens lys ved et samarbejde mellem den dansk-italiendke vinimportør Kenny Pellegrino, vinhuset Rosetti og mesterønologen Mourad Quado, der er en af vinoraklet Ricardo Cotarellos opfindelser. Betegnelsen ”All’uso Toscano” fortæller, at en del af de anvendte druer har gennemgået en tørringsproces, før de er presset og blandet med ung vin ligesom i Amarone- og Ripasso-fremstillingen. Et hit på vinhylden. Forhandler: Supermarco, Sydhavnen, København SV.

 

Botter Vini, 2021 Ciclic, Veneto IGT, Fossalta di Piave, Italien – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudskasse med 3 flasker: 199 kr. På tefefon 86911864 oplyses nærmeste forhandler.

Botter Vini er en af Italiens store operatører i vinbranchen med interesser i de fleste italienske vinområder. Der satses mest på volumen og gode dagligvine med kvalitet over middel. Den aktuelle vin har en god, frugtig aroma, og til mundens smagsløg fortælles om en perfekt balance mellem frugt og syre. Det er en vin, som man gerne serverer til en god, gammeldags oksesteg med krølfedt, vildt og grillede bøffer. Importør: Fortium Wine, Hinnerup.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…