Sydamerikansk træskulpturkunstner er igen i Snejbjerg

Den 33 årige Laura G. Mendes fra Costa Rico, rejser verden rundt med en motorsav og diverse skære redskaber. Som 18 årig fik hun lært håndværket af sin far. I hendes hjemland, er der rigeligt med træ, som udvælges til de store træskulpturer, som Laura nu for alvor er mester i.

 

Tilbage i Snejbjerg til endnu et mesterværk.

 

Hun var inviteret til Øster Skovgård for nogen år siden, hvor det blev til et flot juletræ, af et udgået træ i gårdens have. Det står det så flot endnu. Øster Skovgård har et af Danmarks største udvalg af sager til julen og andre højtider.

 

Nu etablerer man Julemandens hus på gårdspladsen. Her kommer Laura Mendes ind i billedet. På en uge, har hun med motorsav skabt en flot og kunstnerisk stol til julemanden.

 

Rejsende med motorsav videre til Ringkøbing.

 

Om få dage er der efter Corona ophold, igen Træskulptur Festival på havnen i Ringkjøbing, med 14 skulptører fra hele verden. Jeg har set tegningen, som Laura Mendes vil arbejde efter, men der må ikke skrives om værket endnu.

 

Derefter rejser den smukke kvinde fra Costa Rico videre til Italien og Luxemburg. Et sus af verden, at møde en så engageret kunstner på en gårdsplads i Snejbjerg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…