Putin serverer dårlig vin

Tunge skyer hænger over Europa. Ruslands diktator Vladimir Putin har med sit aggressive overfald på Ukraine hældt malurt i bægeret og gjort ham om muligt endnu mere usympatisk end før. Heldigvis arbejder hans krigsmaskine – i skrivende stund – kun trægt, og vi må løfte vort glas i ærbødighed for den tapre modstand, som den ukrainske hær og befolkning gør mod den forventede overmagt.

 

Boblevin

 

Maison Drappier, Premier Cru Brut, Urville, Reims, Champagne, Frankrig – Normalpris 384,95 kr. – Tilbudspris 199,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Champagnehuset blev startet i 1808 og har været Drappier-familiens ejendom i 8 generationer. Siden starten har druesorten Pinot Noir været det bærende element i vinen, hvis druer kommer fra topvinmarker i Bouzy, Ambonnay, Cramant, Mareuil-syr-Ay og Pierry. Producenten er pioner, hvad angår bæredygtighed, og er således neutral, hvad angår CO2-udslip. Derudover fremstiller man Champagne uden tilsætning af svovl. Et sjældent godt tilbud – både hvad angår kvalitet og pris! Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Hvidvin

 

Les Vignerons du Narbonnais, 2021 Les Favèdes Reserve, Pays d’Oc IGP, Ouveillan, Frankrig – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 97 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Hvis man holder af smagen af Chardonnay-drue fra ”gamle” dage, da Chardonnay blev lagret på nye egetræsfade og havde en kraftig smag vanilje, så er det, man får med denne vin. I dag er trenden modsat. Her holder man vinen væk fra træ for at fremelske så megen frugt som muligt. Den aktuelle fra Narbonne i Sydfrankrig er cremet og fed og er en perfekt ledsager til eks. en laksefilet. Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Chateau Beychevelle & Maison Barrière, 2020 Grand Bateau Blanc ABC, Ludon-Medoc, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 119,95 – Tilbudspris 109,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Vinen er resultatet af en samarbejde mellem to fremtrædende producenter i Bordeaux og er lavet af 100% Sauvignon Blanc-druer, der vokser på udvalgte marker, som ejes af Maison Barrière. Hver parcel vinificeres for sig i temperaturstyrede ståltanke og lagres enten i egetræsfade eller i tanke, inden den endelige blanding foretages. Duft og smag er frisk og aromatisk med en finish af en anelse vanilje. Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Weingut Loosen Bros, 2020 Dr. L Riesling Dry, Bernkastel, Mosel, Tyskland – Normalpris 109,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 200 kr. hos MENY.

Dr. Ernst Loosen har siden 1988 stået i spidsen for den kreds af tyske vinproducenter, som kompromisløst har kæmpet for vinøs højkvalitet i tysk vin. Dette borger denne aktuelle tørre Riesling-vin for, og her har vi et af beviserne for, at påstanden om, at tysk vin bevæger sig i verdensklassen, holder stik. Det er simpelthen en lækkerbisken at servere solo eller til østers eller sushi. Importør: GOBIvin, Valby.

 

Rødvin

 

Szászi Winery, 2019 Pinot Noir, Balaton-Felvedeki, Badacsony, Ungarn – Kampagnepris: 640 kr. for en kasse med 6 flasker.

Pinot Noir-druen har mange ansigter alt afhængig af, hvor i verden den er dyrket. I denne udgave fra Ungarn opleves en komposition af flere bærtyper – først jordbær og hindbær og sidst røde rysteribs i passende, nærmest afmålte mængder. Når man ved, hvor vanskelig Pinot Noir-druen kan té sig, så har vinbonden Fanni på Szászi-gården forstået at tæmme den, så resultatet i flasken er sublimt, selvom slægtskabet til Bourgogne ligger noget fjernt. Prøv den, og bliv positivt overrasket. Formidler: theCOWine, Højbjerg.

 

Azienda Viticola Falesco, 2019 Vitiano, Umbrien IGP, Orvieto, Montecchio, Italien – Normalpris 109 kr. – Tilbud: 2 flasker for 160 kr.

Kan man godt lide en god vin, som bare smager godt, så er Vitiano’en her lige sagen. Den er produceret på vingården Falesco af to af Italiens største ønologiske kapaciteter, professor Riccardo Cotarella, og dennes bror, Renzo, der er chefønolog og CEO på det berømte vinhus Antinori i Toscana. Vinen er lavet i ligeligt forhold af druesorterne Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Merlot. Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Quinta do Pego, 2016 “Friends’ Selection”, Duoro DOP, Pinhão, Duorodalen, Portugal – Kampagnepris 99,95 kr. – På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

Vingården Quinta do Pego ejes af det randrusianske vinfirma AMKA og ligger i et af smørhullerne i Duorodalen omgivet af A-klassificerede marker. Her laver man hovedsageligt Portvin, hvis kvalitet i øvrigt vokser fra år til år, men i stil med andre førende huse i området produceres også bonitetsvin. ”Friends’ Selection” har en behagelig aroma af en blanding af frugt og krydderi, og i munden virker den fløjlsblød. En vin, som sagtens kunne være langt dyrere! Importør: AMKA, Randers.

 

Les Grandes Serres, 2019 Rémy Ferbras CDRV, Chateauneuf-du-Pape, Rhonedalen, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

Vine fra Rhonedalen som denne er blevet et stort hit blandt vinnydere, og samtidig med populariteten har producenterne lagt kræfterne i for at gøre kvaliteten bedre og bedre. I dag rummer dalen vingårde, som sagtens kan måle sig med toppen af både Bordeaux og Bourgogne, men til en pris, der kan betales. Rémy Ferbras er navnet på den førende vinmager hos Les Grandes Serres, og det er ham, der hyldes for et enestående arbejde for vinens fremme i Rhonedalen. Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…