Pernille Vermund: Konventionerne tvang Danmark til at brugte 4,2 mio. kr. på import af afrikansk pirat – jeg er målløs

Aekiv/Skærmprint YouTube
4,2 MIO OG IMPORT AF EN AFRIKANSK PIRAT – JEG ER MÅLLØS
Mener ministeren, at det er rimeligt og retfærdigt at internationale konventioner tvinger os til at importere en afrikansk pirat til Danmark og bruge 4,2 mio kroner på opgaven?
Det spørgsmål forsøgte jeg at få svar på, da jeg i dag havde den nye justitsminister i samråd.
Svaret fra ministeren var alt andet end klart.
Det virkede mest af alt som om, at formålet var at lægge et røgslør ud over det hovedrystende vanvittige i at importere en afrikansk pirat til Danmark.
For det ER vanvittigt.
Det tror jeg faktisk, at de fleste danskere synes – måske selv ministeren, hvis han turde lægge paraderne ned og reflektere over sagen.
Den etbenede, afrikanske pirat kommer til at leve sit liv under vingerne på et dansk sundhedsvæsen og på livslang offentlig forsørgelse.
Det her er absolut ingen kritik af de danske soldater, der har deltaget i operationen mod pirateri i Guineabugten med fregatten Esbern Snare.
De har løst den opgave, som de blev bedt om af politikerne, til fulde.
Det er regeringen, der har svigtet fatalt.
Tænk, at man sender danske soldater ud på mission mod pirater – uden nogen aftale om aflevering af fanger og mistænkte pirater til lokale myndigheder.
For et par måneder siden kunne DR berette, at det har kostet de danske skatteydere hele 4,2 millioner kroner at håndtere den etbenede pirat og hans tre medkompaner i udgifter til flytransport, hotel, hospitalsbesøg, læge, helbredsundersøgelser mv.
I mine øjne er det et ekstremt spild af danskernes skattekroner.
Hele 14 politifolk blev sendt til Afrika for at bevogte piraten, og i Danmark har politiet brugt cirka 1.400 timer på efterforskning af sagen.
Det er det rene vanvid.
Og det er ikke politiet, jeg klandrer for noget – de gør bare deres arbejde.
Det er regeringen, der har svigtet fatalt.
Selvom skaden er sket, må regeringen stå til ansvar for dens handlinger.
Og ærligt talt, jeg sidder måbende tilbage, når en minister siger, at det er rimeligt og retfærdigt at danskerne skal betale 4,2 mio kroner og importere en afrikansk pirat.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…