Ole Sørensen oplevede Tour de France i Jelling: Stort cykelløb i vores lille charmerende cykelland!

Foto: Ole Sørensen

Beundring er ordene eller et cykel land i hopla, kunne man også sige. Roserne til arrangørerne, men ikke mindst folket er til en hel busk røde roser. Tour de France deltagerne på de dyre cykler, var faktisk i det bedste humør man kunne se og tænke sig.

 

Skribenten her var i Jelling, der alene i nogen timer i dag, havde langt flere tilskuere til løbet, end det man oplever på Jelling Festivalen med 35.000 mennesker.

 

Stemningen var henrivende god i Jelling!

Magnus Cort

Som de to forgående dage i København og på Sjælland, var der et væld af cykel interesserede mennesker i blandt andet Jelling i dag, hvor de første stod ved barrieren 6 timer, før den første rytter kom rundt i svinget ved Jelling højene.

 

Det var sandelig den Bornholmske klippe Magnus Cort, der igennem dagene havde kæmpet om den prikkede trøje, som indikerer, at han havde besteget de små bakker på ruten i ensom majestæt.

 

Det hele endte i stor jubel!

 

Således kunne alle rytterne indtage Sønderborg inden søndag aften, hvor de kørte over den nu gule bro ved Sønderborg Slot, hvor kongeskibet Dannebrog også var lagt til kaj. Kronprins Frederik har været særdeles interesseret, i dette kæmpe arrangement, der også får særdeles gode ord med fra den øverste ledelse fra de franske arrangører. Nu skal den 4. etape køres fra den nordlige del af Frankrig. Ryttere og tonsvis af materiel, er nu enten fløjet fra Sønderborg Lufthavn, eller på vaj med tir busser og en hær af tungt lastede sætte vogne.

Kunne det tænkes, at Tour de France en skønne dag, igen kommer til vores lille cykelland. – Det afviser man faktisk slet ikke – Flere unge danskere vil helt sikkert finde cyklerne frem og lægge computer skærmene lidt til side.

De 10 danske deltagere på forskellige cykel hold, har faktisk klaret sig overraskende godt, så det lover også godt for fremtiden.

 

Ole Sørensen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…