Muslimsk kvinde iført niqab stiller op som rådmand i stor engelsk kommune – en tredjedel af indbyggerne er muslimer

Arkivfoto af muslimsk kvinde i niqab (Wikimedia Commens)

Det eneste, man kan se, er hendes øjne. Resten af kroppen inklusive mund og næse er dækket til med tøj.

 

Alligevel mener 36-årige Fajila Patel og mor til fire, at hun har en god chance for at blive valgt som rådmand i Blackburn Borough kommune, der med sine omkring 150.000 indbyggere er lidt mindre end Odense.

 

Medens cirka en tredjedel af indbyggerne i hele Blackburn Borough kommune er muslimer, udgør andelen af muslimer 84 procent i de to valgdistrikter, hvor hun stiller op.

 

Det vil uden tvivl give hende en stor chance ved valget, der finder sted den 5. maj.

 

Vil ændre synet på muslimsk klædte kvinder

Om sin motivation for at stille op som rådmand siger hun til The Telegraph, at:

 

”Jeg vil udfordre misforståelserne om kvinder, der bærer niqab og fremtvinge en holdningsændring til dem. Hovedårsagen er: Jeg vil nedbryde barrierer. Jeg vil være med til at inspirere andre kvinder til at stå frem og være selvsikre nok til at stille op som rådmand.”

 

Fajila Patel stiller op for De Konservative, medens hendes mand, Tiger Patel, er byrådsmedlem for Arbejderpartiet, men giver ifølge Daily Mail sin hustru fuld opbakning.

 

Han finder det helt fint, at hans hustru vil forsøge at blive valgt Englands første niqabklædte rådmand.

 

”Hun har min fulde opbakning og støtte,” siger han til Daily Mail.

 

Ligeledes opbakning hos den konservative lokalformand

Også hos formanden for den konservative lokalafdeling i Blackburn, Julian Arnold, er der støtte og opbakning at hente for den niqabklædte rådmandskandidat.

 

”Fajila vælger at bære niqab, hvilket er hendes ret og en rettighed, vi altid vil forsvare, ligesom vi omvendt vil forsvare enhvers ret til at nægte at bære en religiøs påklædning,” siger Julian Arnold til Daily Mail.

 

Det er dog langt fra alle i Det Konservative Parti, der deler Julian Arnolds opfattelse, og den konservative lokalformand lægger da heller ikke skjul på, at hans støtte til Fajila Patel kan forårsage en del lokal ophidselse.

Se foto af hende her:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10714643/Tiger-Patels-niqab-wearing-wife-bids-Tory-councillor.html?fbclid=IwAR2KFh_SqdgpJ4MD8W7sEBpEWdLvbDOFCy462lk-MUXcwO4fMY8Xr23I7_Q

Boris Johnson: De ligner brevkasser

Af en rapport fra maj 2021 fremgår det, at de engelske konservative har et problem med et segment af medlemmer, der betegnes som islamofober.

 

Om den konservative leder og landets premierminister, Boris Johnson, er i den kategori, skal være usagt.

 

Under alle omstændigheder har han sammenlignet niqabklædte kvinder med ”brevkasser ”og ”bankrøvere” og kaldt dem ”uforsvarlige”.

 

Bemærkningerne faldt ironisk nok i en artikel, der forsvarede muslimske kvinders ret til at bære niqab, skriver Daily Mail.

 

Kilder til denne historie:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10714643/Tiger-Patels-niqab-wearing-wife-bids-Tory-councillor.html?fbclid=IwAR2KFh_SqdgpJ4MD8W7sEBpEWdLvbDOFCy462lk-MUXcwO4fMY8Xr23I7_Q

 

https://metro.co.uk/2022/04/14/muslim-woman-hopes-to-become-first-british-politician-to-wear-a-niqab-16462761/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…