Kom marts du søde milde!

Så kom vi endelig frem til midten af marts, som efter min mening er en af årets mest positive måneder. Ser vi tilbage, har vi bekæmpet Coronaen og en halvsur vinter. Betragter vi nuet – og glemmer alt om krigens gru i Ukraine, – hører vi nu høje fuglestemmer, alt mens jordbund og planter grønnes, og dagene længes. I den nære fremtid venter terrassen os med kølig hvidvin, og snart vil duften af naboens grillkunstværker sprede sig over ligusterhækken. Marts er bare dejlig!

 

Hvidvin

 

Azienda Agricola Torre Rosazza, 2020 Friuli Colli Orientali DOC, Manzano, Italien – Normalpris 150 kr. – Tilbud: 2 flasker for 250 kr.

Vinen er dejlig smagfuld og fremstillet af den lokale Friuli-drue Friulano. Den fylder godt i munden med smag af citrus og  mandler og mineralske noter. Den kan anvendes som velkomstdrink eller serveres sammen med f. eks. stegte torskestykker i jordskokkesuppe. Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Rødvin

 

Epsilon Wines, 2020 Shiraz, Barossa Valley, Daveyston, Australien – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 161 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

Her har vi en ægte australier i glasset, og det vil sige masser af duft og frugt, der minder om blommer, blåbær og solbær samt en stor buket af krydderier. Hertil kommer noter af tjære og kamfer samt en anelse lakrids. Ikke et øje er tørt, når det afsløres, at alkoholprocenten ligger på 14,5. Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Compañia Vinìcola del Norte de España (CVNE), 2017 Cune Reserva, Rioja DOC, Haro, Spanien. Kampagnepris 139,95 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

CVNE blev startet i 1879 og er således en traditionsrig spiller på den iberiske halvø. Vinen er lavet af druesorterne Tempranillo, Garnacha Tinta, Graciano og Macuelo. Den dufter intenst af bær blandet med lakrids, og i munden slynger den sig blødt omkring smagsløgene. Serverer du en rød bøf, så har du her et supergodt match. Importør: AMKA, Randers.

 

La Ferme du Mont, 2019 ”Première Côte”, Côtes du Rhône AOP, Valréas, Rhônedalen, Frankrig. Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 114,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Kunstneren bag denne vin hedder Stephane Vedeau. Han er gennem sit utrættelige arbejde med vinsorterne Grenache og Syrah ved at placere sig blandt de lysende stjerner på vinhimmelen. Hans 50 hektarer vinmarker er spredt over hele Rhônedalen, og hver parcels vinstokke får specialbehandling, hvilket resulterer i topresultater, som giver genlyd hos vinanmeldere og lovprisninger hos vinnydere over hele kloden. Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Casa Illuminati, 2019 Riparosso, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Controguerra, Italien – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

Vinhuset Casa Illuminati ligger tæt på Adriaterhavet i et højtliggende område øst for Rom, når man kigger på landkortet over Støvlelandet. Vinen er fremstillet 100% af druesorten Montepulciano, der i næsen er kendetegnet ved en duft af mørke kirsebær blandet godt op med peber og fyrretræsnåle. Smagen er kraftig, men meget behagelig, så det er en flot partner til både pastaretter og til vildt. Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Casa Vinicola Natale Verga, 2019 Barbera d’Asti DOCG, Cermenate, Piemonte, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 6 flasker for 300 kr. hos MENY.

Vinhuset Natale Verga ligger i den del af Piemonte, der ligger nordøst for Middelalderbyen Alba, og som mod sydvest grænser op til vindistriktet Barbaresco. Smagen på denne Barbera er lækkert sammensat af forskellige røde bærtyper, og vinen passer godt til en god svinekotelet. Importør: GOBIvin, Valby.

 

Bodegas López Morenas, 2016 Sitial Crianza, Ribera del Duero, Santa Cruz de la Salceda, Spanien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 150 kr. – På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

Vinen er lavet af Tempranillo-druer, som de lokale kalder for Tinta del Pays. Farven er granatrød, og op af de iskænkede glas står en smuk duft af sorte bær – hovedsageligt brombær og blåbær. Munden fyldes godt af bløde tanniner og en velafballanceret syre, der vil passe fint til den grillbøf, som vi – om vejrguderne er os nådige – snart skal mæske os med. Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…