Helt skæv dansk mediedækning af fransk præsidentvalgkamp

Af Jakob Søgaard Clausen, politisk leder og medlem af Århus Byråd for Dansk Folkeparti

De fleste politikere i Danmark glædes over genvalget af Macron som fransk præsident. Det samme gælder i EU. Det er ikke så overraskende.

Men jeg synes det har været overraskende at se, hvordan de danske journalister, som har dækket det franske valg, virker meget tilfredse med resultatet.

De har haft svært ved at skjule deres fascination af globalisten og EU-glade Macron. Omvendt har det været tydeligt, at de ikke har meget forståelse for Marine Le Pen og hendes ønske om at prioritere Frankrig – og det franske folk.

Le Pen har haft et enkelt møde med Putin og har vist nok et lån i en russisk bank. I det danske mediebillede er hun derfor blevet til Putins veninde.

At Frankrig har solgt våben for milliardbeløb til Rusland mens Macron har været præsident taler ingen journalister om…

Nu hvor valget er overstået mener journalister og andre politiske klogeåger så, at det var en klud i ansigtet på Putin, at det blev Macron – og ikke Le Pen.

Men hvis der er en ting, som Putin foragter, så er det demokratiet. Og det franske demokrati har fået det værre med Macron som præsident. Med ham som præsident, har den franske valgdeltagelse nået et historisk lavpunkt ved dette valg.

At franskmændene vender demokratiet ryggen, er Putin tilfreds med. Men sådan noget ser danske journalister ikke. Her fylder forargelse og frygten for Le Pen bare mest.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…