Da det slet ikke sneede, var forklaringen den globale opvarmning – og da det derefter sneede voldsomt, var forklaringen…

Colourbox

Den 1. januar 2022 havde Boston, Massachusetts i USA, ikke haft 1 tommes snefald i 316 dage i træk, skrev Hadley Barndollar for USA TODAY Network (1).

 

Hvis det fortsatte i endnu 7 dage, ville det overskride den hidtil fjerdelængste periode på 322 dag, fra februar 2011 til januar 2012. De nyeste data for både snefald og varme, er i tråd med den vedvarende realitet, at der er højere temperaturer og mildere vintre i New England.

 

”Det kan snart blive de gode gamle dage, i forhold til at få snestorm”, sagde Matthew Barlow, professor i klimavidenskab på University of Massachusetts Loweli. De varme vintre er i overensstemmelse med de forudsigelser om klimaændringer som blev gjort i 1980, og ”vi er sikre på at det vil fortsætte, således som det blev forudsagt”. Uheldigvis, sagde han, ”øger det vores overbevisning om at vi vil blive ved med at se en acceleration af disse ændringer, med mindre der sker meget væsentlige reduktioner af udledningen af drivhusgasser.”

 

Den 28. januar skrev Bloomberg (2) en artikel med overskriften ”Skylden for den ’snebombe’ der brøler ind mod New York City ligger hos opvarmningen af Atlanten – Vinterstormene i det nordøstlige USA bliver forstærkede af de stigende havtemperaturer”. Havene optager mere en 90% af den varme som drivhusgasserne tilbageholder på jorden. I 2021 var jordens have varmere end nogensinde tidligere målt.

 

Boston fik 23,6 tommer (60 cm) sne i løbet af 24 timer. Det tangerede den hidtidige rekord.

 

Det er dejligt at vide, at global opvarmning kan forklare alt, både manglen på sne og rekord snefald, så behøver man ikke at tænke selv.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…