Over 20 ældre i Århus er blevet svindlet af kriminelle, men Østjyllands Politi offentliggør ikke signalement

Af: Jakob Søgaard Clausen, spidskandidat til Århus Byråd for Dansk Folkeparti

 

Mere end 20 ældre i Århus er hen over sommeren blevet snydt af skruppelløse kriminelle, som udnytter ældres tillid til andre mennesker.

 

Den ældre bliver ringet op af svindlere, som udgiver sig for at være fra banken, og så bliver den ældre, som ofte er en enlig kvinde, narret til at udlevere sit dankort med tilhørende kode.

 

Det er en form for kriminalitet, som er noget så fejt og usselt, som man overhovedet kan forestille sig.

 

De ældre sidder skamfulde tilbage og har med svindlen oplevet et stort tillidsbrud, fordi de har ladet sig narre. Men de tror selvfølgelig på det, når nogen ringer og udgiver sig for at være fra banken. Og det udnytter de kriminelle fuldt ud. Det er så trist.

 

Østjyllands Politi siger til Århus Stiftstidende, at det efterhånden er et stort problem, og at de har svært ved at opklare forbrydelserne. https://stiften.dk/artikel/karen-blev-snydt-af-banken-to-gange-de-er-s%C3%A5-durkdrevne

 

Hvis man som jeg løbende følger Østjyllands Politis daglige døgnrapporter, så er det ikke en overraskelse, at mange ældre har været udsat for svindlen. Episoderne fremgår desværre ofte af døgnrapporten.

 

Noget der imidlertid glimrer ved sit fravær er et signalement af gerningsmændene.

 

Signalementet mangler konsekvent og hver gang, svindlen nævnes i politiets døgnrapporter. Det fremgår også, at denne samling af episoderne, som Århus Stiftstidende har lavet.

 

Intet sted beskriver Østjyllands Politi gerningsmændenes signalement. https://stiften.dk/artikel/hej-det-er-fra-banken-der-er-blevet-h%C3%A6vet-10-000-kroner-p%C3%A5-din-konto-mindst-21-%C3%A6ldre-snydt-med-banktricket

 

Man må ellers formode, at Østjyllands Politi efterhånden har et særdeles godt indtryk af, hvem der begår kriminaliteten. En del af det kriminelle setup består nemlig i, at den kriminelle efter telefonsamtalen med den ældre møder op for at få udleveret den ældres dankort.

 

Her vil der være rig mulighed for Østjyllands Politi for at få et signalement fra de ældre, som bliver udsat for svindlen.

 

Men hvorfor offentliggør de det ikke? Det kan man kun gisne om, men det virker ulogisk.

 

Udover at vi som offentlighed naturligvis har en ret til at få et indblik i, hvem der begår den slags kriminalitet mod vores ældre, så har politiet tydeligvis også brug for hjælp.

 

Men det er jo svært at være opmærksom, hvis vi ikke ved, hvem vi skal holde øje med.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…