Muslimer får særbehandling: Aarhus Kommune bruger penge på coronatest tilpasset ramadanen

Foto: Colourbox

Af Jakob Søgaard Clausen, Kandidat til Århus Byråd for Dansk Folkeparti

 

Mens vi andre kan stå i timelange køer for at få en coronatest, så vi eksempelvis kan komme til frisøren, så får beboere i Gellerup frem til ramadanens afslutning tilbudt at blive pcr-testet efter solnedgang og helt frem til kl. 01 om natten. Det skriver Jyllands-Posten.

 

I Gellerup er der ellers indført en stor test-indsats, men det ser ikke ud til at have nogen effekt. Der er lav tilslutningen til testningen og smittetallene er fortsat høje i området.

 

Nu vil kommunen så tilpasse sig et religiøst mindretals højtid og bruge endnu flere ressourcer på test i håbet om, at det vil få smitten i området ned.

 

Det understreger endnu engang, at store muslimske parallelsamfund udgør en stor udfordring i vores samfund. Og at politikere og embedsmænd er villige til at føje religiøse mindretal.

 

Sagen bliver endnu mere til grin, fordi Jyllands-Posten kan fortælle at en imam i området slet ikke ser et behov for den ekstra testning. Ifølge imamen kan muslimer godt blive testet i dagtimerne, det bryder ikke med muslimernes fasten, siger han.

 

Så hvorfor sidder Aarhus Kommune overhovedet og finder på sådan nogle tossede idéer, som der slet ikke er et ønske om?

 

Man forstår godt, at kommunen efterhånden føler sig magtesløs over for den store smittespredning i området.

 

Både kommune og myndighederne har jo gjort en stor indsats.

 

Sundhedsministeriet har eksempelvis oversat coronamateriale til 15 sprog og etableret en coronahotline på 12 forskellige sprog. Så der er rig mulighed for at orientere sig, hvis man vil.

 

Flere eksperter og politikere forsøger at bortforklare den høje smitte med argumenter som, at man i ghettoerne lever mange mennesker på lidt plads, at man har jobs, som ikke kan passes fra hjemmet, eller en manglende evne til at forstå myndighedernes budskaber og omsætte det til handling. Men det er udenomssnak.

 

Man ved i ghettoerne udmærket godt, hvad der foregår. Man er bare ligeglad.

 

Det bliver kommunen nødt til at indse. Den blødsne tilgang virker ikke og der må have andre værktøjer i brug. Folketinget må på banen og få indført udgangsforbud i de værst ramte områder. Den store smittespredning kan nemlig potentielt sætte hele genåbningen af landet over styr.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…