Politisk korrekte New York Times i kovending: Byg Trumps grænsemur færdig

New York Times har netop bragt en en opsigtsvækkende kommentar om den nye amerikanske administration ledet af Joe Biden.

 

Kommentaren er en ren trumf for Trump.

 

I sin iver for at vælte Donald Trump, lovede Biden at åbne USA’s sydgrænse for immigranter.

 

En af Donald Trumps store mærkesager var at bremse indvandringen til USA. Derfor gik han i gang med at bygge en stor mur langs hele USA’s grænse mod syd.

 

Derfor var det en af Joe Bidens første handliger som præsident at stoppe byggeriet af muren langs grænsen.

 

Desuden gav han også straks amnesti til et stort antal illegale migranter i USA.

 

Som tidliger skrevet, så ville en amnesti for de i USA allerede værende illegale immigranter medføre en ny bølge af illegale immigranter.

 

Nu kommer denne bølge – med stor kraft.

 

Mængden af illegale immigranter fra Syd- og Mellemamerika er eksploderet, det skriver New York Times i en artikel.

 

Det er så voldsomt, at den politisk korrekte avis skifter standpunkt.

 

Avisen har været en af de største modstandere mod Donald trump og af han grænsemur og stop for indvandring.

 

Men nu lyder der nye toner:

 

Overskriften lyder: ”Joe Biden should finish the wall, if not the next Trump will.”

 

“Joe Biden skal bygge muren færdig. Hvis han ikke gør det, så vil den næste Trump gøre det”.

 

New York Times illustrerer situationen gennem en dødsulykke i Californien. Journalist Miriam Jordan beskriver begivenheden: En SUV Ford Expedition, ført af Jairo de Jesus Dueñas, 28, var fyldt med 25 migranter fra Mexico, der stod op eller lå sammenkrøbet på gulvet. Den komme igennem et hul i muren, og kører med høj fart ind på hovedvej 115.m

 

Journalisten fortæller videre, at det ikke vides, om det er chaufføren, der er blevet distraheret under kørslen, eller det er morgensolen, der forhindrer ham i at se stoplysene, eller det er en fejlbedømmelse af den tid, det vil tage at standse en overfyldt bil – men resultatet er at køretøjet brager ind i en traktor trailer.

 

Ulykken medfører at 12 af de ombordværende omkommer ved sammenstødet, én dør på hospitalet påfølgende. Avisen konkluderer at disse tretten, samt de mange andre der omkommer i forsøget på at komme ind i USA, kunne være reddet,  såfremt Donald Trumps væg/mur var blevet færdiggjort af Joe Biden. Og at Biden administrationens begreb om medfølelse ikke også var en tilskyndelse til hensynsløshed.

 

Avisen skriver videre, at man ikke kan se bort fra, at det stammer fra en socialt sammenbrud syd for USA, men også et ‘pull’ nordfra the american way of life.

 

En vel bygget mur kunne have forhindret disse mange dødsfald, direkte oversat ”Det er også en politisk forhandlingschip, der skal handles mod en vej til statsborgerskab i et omfattende lovforslag om indvandringsreform. Og det er en profylaktik mod det næste populistiske oprør, der helt sikkert vil overhale vores politik, hvis Biden-administrationen ikke kompetent kan kontrollere en elementær funktion af regeringsførelse.”

 

I marts måned anholdt grænsepolitiet 170.000 illegale migranter ved grænsen til Mexico, det er ifølge politiet et stigning på 70% i forhold til februar. Det er det højeste tal i 15 år. Det skyldes Joe Biden’s løfte om en mere afslappet migrationspolitik.

 

Frygten, skriver avisen, er, at USA kommer til at opleve den samme krise som Europa oplevede i 2015, og som avisen mener førte til Brexit i Storbritannien. Samtidig satte det gang i de højrefløjs politiske bevægelser i Tyskland og Frankrig.

 

Joe Biden kom ganske vist til magten med en formodning om en tosidet enighed, men han får næppe nogen republikaner til at gå med til en udvidelse af adgangen til legal migration. Det er her muren kommer ind, som en sikker grænsekontrol.

 

Den vil næppe løse alle problemer omkring migration sydfra, men den vil afgjort hjælpe.

 

Man må vel sige at der er en retfærdiggørelse af Donald Trumps gøremål. Mon ikke der venter flere fra den skuffe.

https://www.nytimes.com/2021/04/05/opinion/biden-border-wall.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…