21-årige Ida blev dræbt i dødsulykke: TV2 Østjylland skjuler bevidst gerningsmands etnicitet

Jakob Søgaard Clausen, der er kandidat for Dansk Folkeparti til Aarhus Byråd, kritiserer TV2 Østjylland for at fortie gerningsmandens etnicitet:

 

To unge kvinder har med to års mellemrum mistet livet i et lyskryds i det vestlige Århus. Begge kvinder blev dræbt i samme fodgængerfelt på Åby Ringvej ved Edwin Rahrs Vej i det vestlige Århus, som er en central adgangsvej til den indvandrertunge ghetto Gellerupparken.

 

Det er farligt at færdes i trafikken i området, hvor der ofte bliver kørt vanvidskørsel. Det er endda så slemt, at en lokal politikommissær taler om “lovløse tilstande” (https://denkorteavis.dk/2019/der-bliver-koert-vildt-i-landets-ghettoer-politikommissaer-taler-om-lovloese-tilstande/).

 

I maj 2018 mistede 21-årige Ida Philbert Vangsø Ottzen livet i lyskrydset, da hun blev ramt af en bil, som kørte for stærkt og over for rødt. I oktober sidste år gentog situationen sig, og her mistede 23-årige Katrine Lilleøre Holm livet. I den forbindelse tog lokale bladet fra munden, og en kørelærer beskrev, hvordan det stort set altid var unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk, som sidder bag rattet (https://denkorteavis.dk/2020/nu-indvandrere-koerer-over-for-roedt-nu-advarer-koerelaerere-mod-trafikken/).

 

TV2 Østjylland: Gerningsmandens private forhold er ikke vigtig

I løbet af uge 7 har TV2 Østjylland sat fokus på den første af ulykkerne med en mini-dokumentar i tre afsnit og adskillige nyhedsartikler. TV2Østjylland

 

I ulykken, hvor 21-årige Ida blev dræbt, kørte en ung mand i for høj fart over for rødt lys og påkørte Ida, mens hun som fodgænger trak sin cykel over fodgængerfeltet på vejen. I dokumentaren afdækker TV2 Østjylland hvem Ida var, hvordan ulykken skete, hvordan hendes efterladte sidder tilbage i sorg samt den efterfølgende retssag.

 

I andet afsnit af dokumentaren kortlægger TV2 Østjylland herudover, hvordan gerningsmanden har 11 færdselsrelaterede domme bag sig. Men det er den eneste oplysning, som TV2 Østjylland vælger at bringe om gerningsmanden.

 

I en kommentar på Facebook skriver Tv-stationen, at det er et bevidst valg, at de ikke går ind i gerningsmandens private forhold.

 

Det kom frem i et svar til mig på Facebook.

 

Jeg skrev på TV2 Østjyllands Facebook-side, at bilisten fik en alt for lav straf og burde være udvist.

 

TV2 svarede, at de havde valgt ikke at gå ind i gerningsmandens private forhold. Derfor har de ikke nævnt hans etnicitet.

 

Jeg svarer tilbage, at det undrer mig. Jeg henviser til, at journalisten i første afsnit selv siger, at I vil undersøge, hvem gerningsmanden er.

 

Læg mærke til at jeg kun taler om udvisning. Det er TV2, der selv nævner etnicitet. De vidste altså, at gerningsmanden ikke var dansk statsborger, men omtalte det ikke i indslagene om Idas død.

 

Læs hele ordvekslingen her på TV2 Østjyllands Facebook-side.

 

Gerningsmand er udenlandsk statsborger

I forbindelse med den efterfølgende retssag, bragte Lokalavisen Aarhus en retsreportage. Af denne kunne man læse, at gerningsmanden er en 32-årig mand, som ikke er dansk statsborger (https://aarhus.lokalavisen.dk/112/2019-02-20/-Retsreportage-Bilist-d%C3%B8mt-for-at-k%C3%B8re-over-for-r%C3%B8dt-lys-og-ind-i-ung-kvinde-der-d%C3%B8de-4223999.html).

 

Den oplysning finder TV2 Østjylland altså ikke relevant at nævne i deres ellers dybdegående dækning af dødsulykken.

 

Tv-stationen skriver, at det er en debat om lovgivningen.

 

Men det er netop også lovgivningen, som regulerer om vanvidsbilisme skal medføre udvisning til udenlandske statsborgere, og derfor er oplysningen yderst relevant.

 

Ifølge Lokalavisen Aarhus, så overvejede anklageren også at kræve manden udvist af Danmark. Dermed udlader TV2 Østjylland en vigtig oplysning.

 

Hvordan der kan sidde en gruppe journalister i et redaktionslokale og blive enige om, at man for alt i verden ikke må nævne, at der er tale om en person, som ikke er dansk statsborger, kan man kun undres over.

 

Man får hurtigt den tanke, at det skyldes, at de fleste journalister er venstreorienterede eller tilhører den kulturradikale klasse, hvorfor de ikke anerkender behovet for at sætte fokus på indvandringens konsekvenser for Danmark.

 

30 dages fængsel til gerningsmand

I retten blev det slået fast, hvordan den 32-årige mand kørte for stærkt og over for rødt ,da han ramte 21-årige Ida, som trak sin cykel i fodgængerfeltet over for grønt. Dommeren valgte imidlertid ikke at følge anklagerens påstand om, at der var tale om særlig hensynsløs kørsel (vanvidskørsel) og derfor endte retten med at idømme manden 30 dages fængsel samt et års frakendelse af kørekortet.

 

En utrolig lav straf, som Idas efterladte i TV2 Østjyllands dokumentar sidder chokerede og forundrede tilbage over. Familien og vennerne blev endnu mere chokerede, da en anden ung kvinde, 23-årige Kathrine, mistede livet i samme fodgængerfelt to år senere. Ifølge Østjyllands Politi er der tale om samme situation som ved 21-årige Ida. Gerningsmanden kørte for stærkt og over for rødt. De efterladte er chokerede over, at det kunne ske igen og spørger sig selv om, hvorfor Århus Byråd ikke har gjort noget siden Ida mistede livet i 2018.

 

S og SF: Sæt en gangbro op

Til TV2 Østjylland foreslår Socialdemokratiet og SF i Århus Byråd nu, at der sættes en gangbro op i krydset. En bro, som vil koste et sted mellem 52 og 60 millioner kroner at anlægge.

 

Men det løser ikke de grundlæggende problemer, som der er med vanvidsbilister i området. Det er ikke krydset det er galt med, men derimod de bilister som er totalt ligeglade med færdselsloven, og som i stedet lever efter en mellemøstlig trafikkultur. Det har været et problem i mange år, mens både Socialdemokratiet og SF har siddet på hænderne.

 

Med forslaget om at anlægge en gangbro fratager Socialdemokratiet og SF totalt ansvaret fra vanvidsbilisterne.

 

Vanvidsbilisterne skal i stedet jages og fanges, før de dræber.

 

Løsningen må derfor i stedet være automatiske fotofælder i lyskryds og på vejene, større bøder, fængselsstraf ved gentagelser, konfiskation af bilerne og udvisning af landet, hvis man som udenlandsk statsborger gentagende gange begår alvorlige lovovertrædelser i trafikken.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…