Kæmpe opgør: Muslimer skræmmer dansk lærer fra at vise Muhammed-tegninger – fransk lærer blev halshugget

Samuel Paty, den franske skolelæren, der blev halshugget af muslim

Fredag berettede Den Korte Avis om den franske gymnasielærer Samuel Paty, der blev halshugget på åben gade, fordi han havde vist Muhammed-tegningerne til sine elever.

 

Det havde Paty gjort før, og formålet var at få en åben debat med eleverne om ytringsfriheden.

 

Men stemningen blandt muslimer i Frankrig bliver i stigende grad præget af fanatiske og hadefulde islamister. De er fjendtlige over for ytringsfriheden, og ofte har de kun ét svar på den frie debat om islam: trusler og vold.

 

En 18-årig muslim med tjetjensk baggrund skar halsen over på Paty. På åben gade i en forstad til Paris. Han var blevet opmuntret af heftige protester mod læreren fra lokale muslimske kredse.

 

Trusler mod dansk skolelærer

Men også i Danmark ser vi nu dybt skræmmende tendenser til, at fri og kritisk debat om islam mødes med trusler.

 

B.T. kan således berette om en dansk lærer, der ville vise sin sympati med sin franske kollega, Samuel Paty.

 

På Facebook skrev læreren, at hun fremover ligesom Paty ville bruge tegningerne i sin undervisning om ytringsfrihed. Ifølge det socialdemokratiske folketingsmedlem, Rasmus Stoklund, udløste det ubehagelige og truende kommentarer fra muslimer.

 

Én af dem lød:

 

”Nu skal du ik spille dum, du kan bare ik udstille vores profet på den måde, ha dog noget respekt, du er sku voksen, men opfører dig som en 10 årige pige.”

 

Den danske lærer fik også denne truende besked: ”helloo slet de billeder nu. Jeg siger det for dine egne skyld”. (Som man kan se, er der lidt problemer med at skrive dansk)

 

De modbydelige trusler virkede. Læreren tog opslaget ned af frygt for repressalier. Dette er ikke svært at forstå i lyset af den 18-årige islamists bestialske halshugning af hendes franske kollega.

 

Kulturkamp og udvisning af ekstremister

Samuel Paty ønskede at håndhæve det åbne samfunds ytringsfrihed. Han blev mødt med en brutal og åndsformørket reaktion.

 

Mordet på Paty har udløst voldsomme reaktioner i Frankrig – i befolkningen, i medierne og blandt politikere.

 

Den franske regering vil nu udvise 231 muslimske ekstremister i kølvandet på Paty-mordet. Indenrigsminister Gérald Darmanin har bedt de lokale myndigheder om at sætte udvisningerne i værk.

 

Samtidig vil de franske myndigheder indlede en offensiv for det franske samfunds værdier og mod muslimsk hadpropaganda. Denne offensiv skal blandt andet føres i uddannelsessystemet.

 

I den forbindelse vil myndighederne bekæmpe den strøm af beskyldninger for ”islamofobi”, som pumpes ud fra den islamiske verden og fra fundamentalistiske kredse i Frankrig.

 

Der lægges således op til kulturkamp i stor stil. Den skal gå hånd i hånd med øget politiindsats og skærpede straffe.

 

Frankrig som godt og dårligt eksempel

Den franske kampånd i kulturkampen kan være en inspiration i Danmark. Politikere, medier, undervisere og andre bør langt tydeligere hamre fast, hvad der står på spil i kampen mod islamisk fundamentalisme, fanatisme og had til ytringsfrihed og kritisk tænkning.

 

Når det gælder viljen til at føre en principiel kulturkamp om disse ting, kan Danmark godt lære af Frankrig. Det lysende eksempel er jo forsvaret for ytringsfriheden i forbindelse med Charlie Hebdo.

 

Men samtidig er det åbenlyst, at Frankrig har begået enorme, fatale fejltagelser i sin håndtering af den muslimske indvandring.

 

Man har lukket alt for mange ind

Man har fået mange muslimske migranter fra de tidligere franske kolonier. Og man ladet sine grænser stå pivåbne for andre ikke-vestlige, ikke mindst muslimske migranter.

 

Det gælder således også den 18-årige tjetjener, der skar halsen over på Samuel Paty. Han var gennemsyret af had til vores frihedsrettigheder, herunder ytringsfriheden. Stærke kræfter i det tjetjenske miljø pustede til hans had og opmuntrede ham dermed til at begå sin frygtelige handling.

 

Opfattelsen i disse miljøer er klar og enkel: Hvis man kritiserer islam, krænker man islam. Og hvis man krænker islam (”islamofobi”), skal det hævnes.

 

Det brutale mord har fået myndigheder og medier i Frankrig til at finde de store ord frem i deres fordømmelser og deres varsler om straf. Det er forståeligt og berettiget.

 

Men der er også noget afmægtigt over vreden. Det er jo Frankrig selv, der har lukket de mange migranter ind, som så bekæmper vestlige værdier indefra i det franske samfund. Man har alt for ukritisk ladet alt for mange kommet ind. Og man fortsætter med det.

 

Kæmpemæssigt kulturopgør

Danmark har samme problem, selv om vi har ført en væsentligt strammere kurs i forhold til tilstrømningen.

 

Den vedvarende muslimske indvandring har sammen med fødselstallet kraftigt øget den muslimske andel af befolkningen. Dermed er også islamistisk fundamentalisme, ekstremisme, voldskultur og kvindeundertrykkelse blevet styrket.

 

Her ligger til syvende og sidst baggrunden, at en 18-årig muslimsk fanatiker halshuggede en fransk lærer for dennes syn på ytringsfrihed, og at en dansk lærer er blevet truet af samme grund.

 

Vi står i et kæmpemæssigt kulturopgør. Men det er ikke bare et kulturopgør, der udkæmpes på gode argumenter og smukke idealer. Det udkæmpes i høj grad på, hvordan befolkningens sammensætning udvikler sig.

 

Her har de franske politikere svigtet totalt. De danske politikere har gjort mere, men langt fra nok.

 

Det kommer både Frankrig og Danmark til at mærke i stigende grad.

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…