Nu bliver nye asylansøgere isoleret på Sandholm – men politiet skal stadig køre dem med smitterisiko

Alle nyankomne asylansøgere vil fremover blive isoleret i enkeltværelser i såkaldt hjemmekarantæne i fjorten dage straks efter ankomsten til Modtagecenter Sandholm.

 

Det skriver udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i et svar til Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, som ville have en forklaring på det faktum, at man ikke isolerede potentielle smittebærer, der var kommet til Danmark via coronainficerede områder i Sydeuropa.

 

Ordningen omfatter ifølge svaret fra Tesfaye alle asylansøgere, der er kommet Danmark og indkvarteret i Center Sandholm efter den 17. marts.

 

Det vil sige omkring 25.

 

Den 17. marts er en onsdag midt i uge 12, hvor fjorten personer i løbet af hele ugen søgte asyl i Danmark, og nu har Udlændinge- og Integrationsministeriet netop oplyst, at Danmark i den forgangne uge 13 har modtaget elleve asylansøgere.

 

Får mad bragt på værelset og bliver testet

De asylansøgere, der er i karantæne i form af såkaldt hjemmeisolation, vil ifølge besvarelsen til Peter Skaarup få maden bragt på værelset.

 

De vil som udgangspunkt skulle dele badeværelse og toilet med en anden nyankommen beboer i hjemmekarantæne i samme periode.

 

Videre skriver ministeriet i besvarelsen, at:

 

”Endelig kan Udlændingestyrelsen oplyse, at proceduren for medicinsk modtagelser af asylansøgere med flere i Modtagecenter Sandholm per den 27. marts 2020 tillige er gjort mere målrettet, således at alle nyankomne hurtigst muligt og inden for to dage efter ankomst opsøges af sundhedspersonale for at vurdere, om beboeren har symptomer på COVID-19.”

 

Medens Østrig nu har indført en ordning med, at kun personer der dukker op vedgrænsen med en helbredsattest kan søge asyl, nægter den danske regering fortsat at lade asylansøgere være omfattet af grænselukningen.

 

Den holdning har udlændinge- og integrationsminister senest fastslået i et skriftligt svar den 20. marts til Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Karina Adsbøl.

 

Det er dårligt nyt for politiet, men til gengæld godt nyt for asylansøgerne på de danske asylcentre.

 

Regeringen nægter således fortsat at følge opfordringerne fra Dansk Folkeparti om at sætte asylansøgere i karantæne ved grænsen for at undgå, at de under transporten til Modtagecenter Sandholm risikerer at smitte de politibetjente, der kører dem.

 

Fra eksempelvis grænsen ved Padborg i Sønderjylland og til Center Sandholm i Nordsjælland er der tale om en køretur, der varer omkring tre timer.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2020/ingen-asylansoegere-uden-helbredsattest-saadan-lyder-det-nu-i-oestrig-men-i-danmark-kommer-de-stadig-ind-uden-problemer/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…