Morten Østergaard satsede på dem under valgkampen: Tre fjerdele af indvandrerne fra muslimske lande vil forbyde kritik af islam

Hvis det står til det store flertal af muslimer i Danmark, så skal det fremover være forbudt at kritisere islam.

 

Således mener ikke færre end tre fjerdele, eller i alt 76 procent af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande, at det skal være slut med blandt andet at skrive om og kritisere islams kvindeundertrykkelse og sociale kontrol.

 

Det fremgår af en stor undersøgelse af ytringsfriheden i Danmark, som Justitsministeriets Forskningskontor nu har fremlagt på grundlag af Ytringsfrihedskommissionens netop offentliggjorte betænkning.

 

Men uanset hvad muslimer mener, så er der stemmer i dem

Under valgkampen satsede Morten Østergaard (RV) hårdt på muslimske stemmer med blandt andet talrige besøg og i ghettoer og et valgmøde i den berygtede Fredens Moské i Aarhus, hvor kun De Radikale og venstrefløjen var inviteret.

 

”Imamen har stået og sagt, at man skal huske at komme ud og stemme dagen efter og specifikt sagt, at vi kan stemme på De Radikale og Enhedslisten,” fortalte et medlem af en aarhusiansk muslimsk koordinationsforening, Chadi Ali Kayed, til Jyllands-Posten umiddelbart efter valget.

 

Og nu mener den store muslimske vælgergruppe, som Morten Østergaard under valgkampen appellererede til altså, at kritik af deres kvindeundertrykkende religion skal forbydes.

 

Der er dog intet nyt under solen. Den samme holdning havde de muslimer, som Morten Østergaard bejler til, allerede for ti år siden.

 

Der er jo stemmer i dem, men samtidig er der tale om en dybt foruroligende udvikling.

 

For ti år siden var det halvdelen, der ville forbyde kritik af islam

Den seneste undersøgelse, der viser at som nævnt 76 procent af muslimer i Danmark mener, at det bør være forbudt at kritisere islam, burde give anledning til dyb bekymring hos selv Det Radikale Venstre.

 

Der er tale om en udvikling og et had til den frie meningsudveksling, der er blevet forstærket gennem de sidste ti år.

 

Således viste en undersøgelse i 2009, at halvdelen af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande mener, at islamkritik bør være strafbart i Danmark.

 

Det er den halvdel, der nu er steget til tre fjerdedele eller i alt 76 procent.

 

Undersøgelsen var dengang gennemført af Danmarks Statistik for den liberale tænketank Cepos.

 

”Det overrasker mig, at så mange ikke bakker op om frihedsrettighederne herhjemme. Hvis dette synspunkt vinder frem, risikerer vi, at den frie debat forstummer, og det bliver legitimt at angribe dem, der angriber religionen,” sagde forskningschef i Cepos, Geert Laier Christensen, dengang til Jyllands-Posten.

 

Grimhøjmoskéens formand: God idé med forbud

Sidste år offentliggjorde Udlændinge- og Integrationsministeriet en undersøgelse, der viste at et flertal blandt indvandrere og efterkommere med rod i muslimske lande ønskede et forbud mod islamkritik.

 

Jyllands-Posten bragte historien under overskriften ”indvandrere og efterkommere vil gøre det forbudt at kritisere religion i Danmark”

 

Det faldt i god jord hos Grimhøjmoskéen, der for år tilbage var leveringsdygtig i rekruttering af unge mennesker, der rejste til Syrien og irak for at kæmpe sammen med Islamisk Stat.

 

”Hvis vi skal leve sammen i samfundet som kammerater, borgere og naboer, så er man nødt til at lægge en ekstra sikkerhed ind, når det kommer til religion. Jeg synes, det er en rigtig god idé at indføre et forbud mod kritik af religion,” sagde Grimhøjmoskéns formand, Oussama El-Saadi, dengang til Jyllands-Posten den 15. oktober sidste år.

 

Men nu er antallet altså meget højere.

 

Ifølge tal fra Ytringsfrihedskommissionen og Justitsministeriets Forskningskontor drejer det sig nu om et stort flertal på hele 76 procent, der vil forbyde islamkritik.

 

Nettet strammes om den danske ytringsfrihed.

 

Læs hele rapporten her:

https://www.justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Pressemeddelelser/pdf/2020/ytringsfrihedsundersoegelse.pdf

 

Læs også:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/indvandrere-vil-forbyde-angreb-p%C3%A5-religion

https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE12109646/indvandrere-fra-muslimske-lande-i-ny-undersoegelse-det-boer-vaere-ulovligt-at-kritisere-islam/

https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE11687760/indvandrere-og-efterkommere-vil-goere-det-forbudt-at-kritisere-religion-i-danmark/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…