Hvad laver man egentlig i indvandrerforretninger, hvor der ikke er nogen kunder at se?

Arkivfoto uden sammenhæng med artiklen (Foto: Privat)

Mandag kunne Den Korte Avis berette om, at der i visse dele af Tyskland er oprettet et hav af såkaldte barbershops.

 

Denne betegnelse bruges om saloner, hvor ejeren ikke er udlært frisør, og hvor der ikke må foretages en egentlig klipning. Derimod må man godt for eksempel studse mænds skæg.

 

I byen Essen er der på rekordtid startet 20 sådanne barbershops i indvandrertætte dele af byen.

 

Dette har påkaldt sig politiets interesse. Man har fundet ud af, at en del af disse barbershops ejes af medlemmer af de storkriminelle indvandrerklaner, der hærger Tyskland – herunder i høj grad delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor Essen ligger.

 

Meget tyder på, at der ikke bliver studset mange skæg i disse barbershops. Ifølge politiet bruges de ofte som mødesteder for de indvandrerkriminelle. Altså et dække over lyssky aktiviteter.

 

Henvendelser fra læserne

Efter mandagens artikel har redaktionen modtaget flere henvendelser fra læsere, som kan fortælle om forretninger i Danmark, som er ejet af indvandrere, og hvor det er svært at få øje på nogen kundeaktivitet af betydning.

 

Det rejser spørgsmålet: Hvad laver man egentlig i indvandrerforretninger, hvor der ikke er nogen kunder at se?

 

Det kan være frisører og barbershops, hvos stort set ingen synes at få håret eller skægget klippet.

 

Det kan være slikforretninger, hvor stort set ingen synes at købe slik.

 

Det kan være tæppebutikker, hvor det er svært at se en kunde, der køber et tæppe.

 

Den Korte Avis kan ikke give noget klart svar på, hvor udbredt fænomenet er, og hvad der egentlig foregår i den slags forretninger. Det kan man kun gisne om.

 

Ulovlige frisørsaloner

Men politiet i Nordrhein-Westfalen mener altså, at kriminelle indvandrerklaner står bag en væsentlig del af de mange nyoprettede barbershops.

 

Man peger som sagt på, at disse forretninger blandt andet fungerer som mødesteder.

 

Det er dog ikke det eneste formål, som disse forretninger kan have.

 

I Dortmund, der også ligger i Nordrhein-Westfalen, klager udlærte frisører deres nød over, at der åbnes mange nye frisørsaloner, som giver dem ulovlig konkurrence.

 

Disse saloner drives ikke af udlærte frisører, sådan som det kræves af en legal frisørsalon. Alligevel klipper de på livet løs.

 

Flere frisørmestre er blevet tilbudt betydelige summer for at optræde som pro forma ejere af sådanne forretninger, så virksomheden får en lovlig facade. Meningen er så, at de skal stå som ejere af flere forretninger.

 

Avisen Die Welt har talt med et par stykker, som har fået den slags tilbud.

 

På den måde kan disse frisørforretninger køre med kunstigt lave priser, fordi det reelt er ufaglært arbejdskraft, der laver arbejdet. De kan dermed udkonkurrere legale frisørmestre.

 

Hvidvask

Men den slags arrangementer kan også bruges til noget andet: Ejeren af en frisørsalon, der har fået et sådant tilbud, siger: ”Det er da åbenlyst, hvad de har gang i. De bruger det til at hvidvaske penge.”

 

Politiet bekræfter, at de kriminelle klaners hvidvask af penge også omfatter frisørsaloner. Det kan gå hånd i hånd med skatte- og momssvindel.

 

Forretninger uden kunder

Nogle af disse illegale frisørsaloner klipper faktisk folk til dumpingpriser. Men andre har ikke nogen kunder af betydning. De bruger slet og ret salonerne som mødesteder og dække over klanernes kriminelle aktiviteter.

 

Sådan kan man få frisørsaloner, hvor ingen bliver klippet, slikbutikker, hvor ingen køber slik, og tæppeforretninger, hvor der ikke er nogen synlige tæppekunder.

 

https://www.welt.de/regionales/nrw/plus205323319/Betrug-im-Barbershop-Es-ist-doch-offensichtlich-was-die-da-machen-Da-wird-Geld-gewaschen.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…