Handicap ingen hindring for venskab og et godt liv

*** tre stjerner ud af seks 

 

De to instruktører og manusforfattere Tyler Nilson og Michael Schwartz har kastet sig ud i lidt af en opgave i THE PEANUT BUTTER FALCON. Hovedpersonen har Downs syndrom, og det samme har den skuespiller, Zack Gottsagen, der agerer i rollen. Instruktørerne blev så fascineret af Zacks personlighed, at de MÅTTE lave en film om – og til – ham, så på en måde spiller Zack sig selv i en konstrueret historie.  

 

Handling
22-årige Zak er født med Downs syndrom og bor på et plejehjem for gamle mennesker. Han føler sig ikke godt tilpas, spærret inde og uden muligheder for at realisere sin drøm om at blive professionel ’wrestler’. 

 

Med hjælp fra en anden beboer (Bruce Dern), lykkes det Zak at stikke af fra institutionen. Han vil ud i den store verden og leve livet. 

 

Det er nu ikke så nemt, når man kun er iført underbukser, og ikke har nogen idé om, hvordan man skal gebærde sig. En slags appelsin falder imidlertid ned i turbanen på ham: Ved et skæbnetræf støder han ind i fiskeren Tyler (Shia LaBeouf), der er på taberkurs efter den højtelskede brors død. Tyler er ligesom Zak på flugt efter at have raget uklar med to af lokalsamfundets barske drenge, der ikke skyer nogle midler for at ’ordne’ fiskeren.   

 

Modvilligt påtager Tyler sig ansvaret for Zak. For en kort bemærkning har Tyler tænkt sig, men relationen udvikler sig ganske anderledes end forventet.  

 

Essensen af en hjertevarm film
”Peanut Butter Falcon” er essensen af en hjertevarm film. Plottet kan ingen med sin fornuft i behold tro på, og en række af scenerne er så drivende sentimentale, at det gør ondt.
  Men er man til feel-good film, der deler verden op i onde og gode mennesker, samt til happy endings, så foreligger der her et oplagt tilbud. 

  

Længde: 97 minutter  

  • Medvirkende: Zack Gottsagen, Shia LeBeouf, Dakota Johnson, Bruce Dern m.fl.   
  • Instruktører: Tyler Nilson & Michael Schwartz 
  • Manus: Tyler Nilson & Michael Schwartz
  • Censur: 7 år 
  • Premieredato: torsdag d. 12. marts 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…