Bent Jensen kommer med skarp kritik: Danske myndigheder har begået fejl på fejl i forhold til Corona

Bent Jensen - Skærmprint fra video af Steen Raaschou

Af Bent Jensen

En dansk biokemiker har gjort opmærksom på, at de danske sundhedsmyndigheder har været meget letsindige i forbindelse med Corona-epidemien. 23. februar udtalte en læge fra Sundhedsstyrelsen: ”Der er meget lille sandsynlighed for, at der kommer en person med sygdommen til Danmark.” (Weekendavisen 20.3)

 

Og Sundhedsstyrelsens direktør mente, at der ikke var nogen grund til at lukke grænserne. En repræsentant for Sundhedsstyrelsen udtalte kækt, at folk på skiferie blot skulle nyde ferien. Da skiløberne kom syge hjem fra Østrig, brugte Sundhedsstyrelsen hele tre døgn på at få bekræftet, at skistedet i Østrig faktisk var et smittecenter.

 

Efter først at have valgt en såkaldt ”inddæmningsstrategi” blev den opgivet og erstattet af en ”afbødningsstrategi”. I mine øren lyder det i retning af, at man først forgæves forsøger at bygge en dæmning for at holde vandmasserne ude; når dæmningen så bryder sammen, forsøger man at afbøde katastrofen ved at redde så mange af de druknende, som man er i stand til.

 

Så blev afbødningsstrategien også opgivet (hvorfor?), og Sundhedsstyrelsen gik tilbage til inddæmningsstrategien. Nu skulle der så alligevel forsøges bygget et dige, og man ville nu til at teste i stor stil. Problemer var blot, at man ikke havde det nødvendige udstyr til at udføre prøverne. Sundhedsministeren forsøgte med sort snak at tilsløre dette forhold. I går morges kunne man i DR høre en repræsentant for Sundhedsstyrelsen benægte, at der var tale om en zigsag-kurs. Man byggede i stedet ”lag på lag”, hævdede hun.

 

Forklaringen på misinformationen, som Heunicke nu har måttet undskyld, synes at være den simple, at Sundhedsstyrelsen og ministeren i spidsen for sundhedsmyndighederne ikke har udvist rettidig omhu. De har ikke fået anskaffet det nødvendige udstyr til at gennemføre det nødvendige antal prøver (tests). End ikke sprit og masker har de været i stand til at få indkøbt i tide! Og over grænsen i Øresund strømmer der fortsat hver dag tusinder af mennesker, selv om Sverige stort set har ladet stå til og ikke taget de nødvendige forholdsregler.

 

Danmark gentager de samme fejl, som Italien begik i de første faser af udbruddet, i stedet for at følge Sydkoreas og Taiwans målrettede og succesrige indsats.

 

Herren se i nåde til os!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…