Brug en finmekanisk hammer på coronaen, ikke en forhammer

Corona epidemien er blevet slået ned med en forhammer. Det har virket, epidemien er på retur, men desværre har forhammeren også sendt den danske økonomi i gulvet.

 

Lad os nu handle lidt mere intelligent, lad os angribe epidemien direkte, istedet for at lukke hele landet. Lad os sætte alle kræfter ind på at opspore alle smittekæder, finde alle de smittedes kontakter og få dem testet, og isoleret hvis de også er smittede, og lad os bruge al den data vi allerede har, i form af danskernes digitale spor fra mobiltelefoner, kreditkort og rejsekort.

 

Det gør man rutinemæssigt i kriminalsager (efter en dommerkendelse bevares), og det er endnu mere påkrævet at gøre i kampen mod den epidemi, der truer landet på både sundhed og økonomi. Det er den ‘finmekaniske hammer’, som Taiwan og Sydkorea har brugt, de har længe haft epidemien under kontrol, og har aldrig været helt nedlukket.

 

Desværre er det uklart om Danmark overhovedet er interesseret i at få standset epidemien. På et pressemøde den 8. april sagde direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen: ”Vores strategi er ikke at få epidemien til at gå helt væk.” Hvad er så strategien? At vi skal balancere på kanten af en katastrofe, og med jævne mellemrum svinge forhammeren?

 

Lad os få et massivt pres fra politikere, journalister og erhvervsfolk, for at gennemtvinge en mere begavet håndtering af krisen, som retter indsatsen direkte mod smitten, og får den isoleret, så resten af samfundet ikke skal lide skade. Når de kan gøre det i Østasien, kan vi også.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…