TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

Kim Nannestad har en forretning i Søndersø på Fyn. Den sælger blandt andet fjernstyrede droner, biler og modeltog.

 

Den 24. maj sidste år ankom to biler til forretningen. Fem mænd steg ud af den ene bil og tre mænd af den anden.

 

Nogle af mændene distraherede personalet, mens resten gik ind på varelageret og stjal seks droner til en samlet pris på lidt over 30.000 kr.

 

TV2 har bragt historien (tv2.dk.).

 

Passivt politi gav sludder for en sladder

Butikkens overvågningskameraer optog det hele og gav skarpe, vellignende billeder af gerningsmændene. Kim Nannestad lagde videoen op på sin Facebook-side, og snart henvendte flere sig med oplysninger om, hvem gerningsmændene kunne være.

 

De genkendte dem fra det kriminelle miljø i ghetto-området Vollsmose i Odense.

 

Så Nannestad regnede optimistisk med, at politiet hurtigt kunne få fat i tyveknægtene. Men han blev klogere.

 

Der gik et halvt år, uden at han hørte noget fra politiet. Så modtog han et brev fra politiet, der meddelte, at efterforskningen var blevet standset. Begrundelsen lød:

 

”Efterforskningen i sagen har ikke resulteret i spor, vidneforklaringer eller andre beviser, der kan føre til identifikation af gerningsmanden.”

 

Dette skulle vise sig at være en ren sludder for en sladder.

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

 

Politiker: ”Hold da kæft”

Med godt arbejde fandt TV2 ud af, at gerningsmændene var let genkendelige for folk i lokalmiljøet.

 

I løbet af en time fandt man 15 beboere i Vollsmose, som uafhængigt af hinanden kunne identificere en eller flere af gerningsmændene på overvågningsbillederne.

 

TV-journalisterne talte også med ”en myndighedsperson”, der har indgående kendskab til det kriminelle miljø i Vollsmose. Han identificerede alle gerningsmændene på ét minut!

 

Selv om billederne bliver bragt i sløret udgave, kan man da også se, at personerne står meget klart. Enhver, der går ind på disse billeder, kan danne sig et indtryk af, hvilken type personer det drejer sig om.

 

Som Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, siger til tv2.dk: ”Hold da kæft. Sjældent har jeg da set billeder, der er mere klare, og hvor personerne er mere genkendelige end her.”

 

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

Justitsminister Søren Pape Poulsen har denne kommentar sammesteds: ”Så spørger jeg mig selv, hvad så med de 14-16 lokalbetjente, vi har i Vollsmose? Hvorfor har man ikke spurgt dem? Så kunne den her sag blive løst.”

 

Omtalen hos TV2 og den efterfølgende politiske forargelse har pludselig bragt ledelsen hos Fyns Politi på bedre tanker. Nu hedder det sig ikke længere, at man har lukket sagen, fordi der ikke var nogen beviser eller vidneforklaringer at arbejde med.

 

I stedet lyder det, at ”efterforskningen blev standset ved en fejl”. Hvilken ”fejl” – kunne vi få det at vide?

 

Mette Frederiksens medansvar for miseren

Denne skandalesag understreger, hvor fatalt det var, at den tidligere røde regering skar ned på antallet af politibetjente. Først nu – efter tilførsel af 600 politifolk de seneste år – bringes antallet af betjente tilbage på niveauet fra dengang socialdemokraten Helle Thorning-Schmidts røde regering trådte til i 2011.

 

Den side af sagen oplyser TV2 dog ikke noget om. Tværtimod fremhæver man ene og alene Socialdemokratiets plan for mere politi i den aktuelle valgkamp.

 

Ikke ét ord om Dansk Folkeparti, der om nogen har presset på for at øge politiets ressourcer.

Læs også
Journalistisk Venstreparti er allerede gået i gang med at føre valgkamp for rød blok

 

Ikke et ord om Socialdemokratiets ansvar for nedskæringerne.

 

Og ikke et ord om, at disse nedskæringer blev gennemført af en rød regering, hvor Socialdemokratiets nuværende leder Mette Frederiksen spillede en fremtrædende rolle – fra 2014 endda som justitsminister.

 

TV2’s svigt

Dette er meget karakteristisk for TV2’s dækning af valgkampen. Man skal forestille at være hele Danmarks offentlige TV-station. Men man har meget svært ved at adskille journalistik og politisk propaganda til fordel for Mette Frederiksen og rød blok.

 

Tænk for eksempel på TV2’s hysterisk opstemte dækning af Mette Frederiksens tilbagevenden fra sygelejet. Og tænk på TV2’s nedgørende omtale af centrale forslag fra Dansk Folkeparti. Begge dele dokumenteret i Den Korte Avis.

 

Men i sagen om tyveriet af droner har TV-stationen leveret et meget relevant input til debatten om dansk politi.

 

Læs også
TV2 belærer os om, at en islamisering af Danmark er naturlig og positiv

Se overvågningsvideo med det åbenlyse tyveri her

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…