Ny “Terminator” – afspejler Hollywood-tidsånden med den obligatoriske multikultur

*** 3 stjerner ud af 6 

 

’Terminator’ er som bekendt den overordnede titel på en række amerikanske science-fiction film om robotter, der slår mennesker ihjel. Det sidste skud på stammen hedder TERMINATOR: DARK FATE, og den har tråde tilbage til den første film fra 1984 (læs her) instrueret af James Cameron. Ikke mindst fordi Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton atter er at finde i hovedrollerne som T-800 og Sarah Connor. 

 

Handling
Der er gået tyve år, siden det lykkedes Sarah Connor at forhindre dommedag og ændre menneskehedens skæbne. 

 

Dani Ramos (Natalia Reyes) bor sammen med sin far og bror i et slumkvarter i Mexico City. De lever et enkelt hverdagsliv, hvor frygten for arbejdsløshed er det største problem – lige indtil en højtudviklet og ekstremt farlig terminator, en Rev-9 (Gabriel Luna), rejser tilbage i tiden for at likvidere Dani.  

 

Dani aner ikke, hvad der foregår, men det står hurtigt klart, at skal hun overleve, må hun have hjælp.  Den får hun i form af to kvindelige krigere: Grace (Mackenzie Davis), uddannet soldat og teknologisk forbedret, og Sarah Connor. Efter dennes søn er blevet dræbt af T-800, lever hun kun for én ting: Hævn over drabsmanden og hans robotfæller, og derfor er hendes faste påklædning også en kampuniform.  

 

Hvor hårdtslående de to amazoner end er, rækker kræfterne ikke. De må have forstærkning og finder den også, hvor de mindst venter den. 

 

Smag og behag er forskellig

Det ville være synd at sige, at jeg tilhører målgruppen for Terminator-film, men jeg var og er faktisk begejstret for den første i rækken. ”Terminator: Dark Fate” kommer jeg nok kun til at se denne ene gang. Til trods for at alle sejl er sat til for at gøre kampscenerne spektakulære og for i det hele taget at skabe visuelle kicks, så er portrætteringen af personerne for én-dimensional og for forudsigelig (sentimental) til at vække interesse – og dermed en vis modvægt til de alt for langstrakte voldelige sammenstød. 

 

Men smag og behag er som bekendt forskellig, og denne type film er aldrig helt uinteressante, fordi de afspejler Hollywood-tidsånden, med samt hvad der pt er politisk korrekt. I dette tilfælde den obligate multikulturalisme, og se-hvordan-kvinder-er- lige-så-stærke-og-hårdtslående-som-mænd. 

 

Længde: 128 minutter 

  • Medvirkende: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Gabriel Luna, Natalia Reyes m.fl. 
  • Instruktør: Tim Miller  
  • Manus og historie: James Cameron, Charles H. Eglee,David S. Goyer m.fl. 
  • Censur:15 år 
  • Premieredato: torsdag d. 31. oktober                                        

        

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…