Sylvester Stallone for fuld udblæsning i ny Rambo-film

*** 3 stjerner ud af 6

 

Skuespilleren, manuskriptforfatteren og instruktøren Sylvester Stallone er blevet 73 år gammel.  Det forhindrer ham ikke i at indspille den ene action-film efter den anden, for alder er tilsyneladende ingen hindring for (mandlige) stjerner i Hollywood.  

 

I denne omgang gælder det figuren John Rambo, der så dagens lys i filmen ”Rambo: First Blood” (1982), den første film i sagaen om den forpinte Vietnamkrigsveteran, der kæmper med sine krigstraumer og dæmoner.
  Meget passende er nummer fem og den sidste i rækken blevet døbt RAMBO: LAST BLOOD. 

 

Handling 

John Rambo er tilbage i USA, hvor han i ti år har levet på sin ranch i Arizona. Han er ikke mere alene, men har fået selskab af Maria (Adriana Barraza) og hendes barnebarn Gabriela (Yvette Monreal), der begge hjælper ham til at holde de pinefulde erindringer i skak og aggressionerne under låg. Gabriela betragter han næsten som sin datter. 

 

Da hun insisterer på at ville opsøge den far, der har forladt hende og moren mange år tidligere, forsøger både John og Maria at tale hende fra det. Faderen bor i Mexico, og John kalder ham en ond mand. Han er voldelig og ikke til at stole på. 

 

Gabriela vælger i første omgang at tage deres advarsler alvorligt, men kan så alligevel ikke dy sig. Beslutningen skal vise sig at blive katastrofal. Faderen afviser hende brutalt, og ved en ’venindes’ mellemkomst bliver hun fanget af et skruppelløst, mexicansk narkokartel og solgt til prostitution.  

 

Da Gabriela ikke kommer tilbage, må Rambo naturligvis træde i aktion.  

 

Sylvester Stallone har en eller anden form for star quality 

Selv om det er synd at sige, at Sylvester Stallone er en stor skuespiller, så har han en eller anden form for star quality, der gør hans film séværdige. Oven i købet i flere omgange.  

 

”Rambo: Last Blood” kalder nu ikke på et gensyn, men mit køn og min alder tilhører stensikkert heller ikke filmens primære målgruppe! Dramaet er ekstremt voldeligt, blodet flyder, og afhuggede lemmer flyver igennem luften. Flere af scenerne overlader intet til fantasien, så makeup- og stuntman-afdelingen må ligge helt i front i konkurrencen om en Oscar.  

 

Men er man(d) til en kriger, der instinktivt går til kamp for at beskytte sin familie, og kan identificere sig med jægersoldaten, der ikke skyer noget middel for at få hævn over dem, der skader hans kære – ja, så er en tur i biffen til denne sidste Rambo-film oplagt. Især hvis action-scenerne tæller så meget, at det fuldstændigt usandsynlige manuskript fortoner sig i kampenes hede.    

Læs også
NY FILM: Kemikaliefabrik truer landmand – så går en opofrende advokat i aktion

 

Men noget kan han, Mr. Stallone. I hvert fald har de fire første Rambo-film samlet set omsat for mere end en milliard dollars. 

 

Længde: 89 minutter 

  • Medvirkende: Sylvester Stallone, Louis Mandylor, Sergio Peris-Mencheta, Oscar Jaenada, Paz Vega m.fl.  
  • Instruktør: Adrian Grunberg 
  • Manus: Matthew Cirulnick & Sylvester Stallone
  • Censur: Tilladt for børn over 15 år
  • Premieredato: torsdag d. 19. september                                                                                   

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…