Somaliske Abdullahi er begejstret for den nye regering: Nu kan han få lov til at blive i Danmark med kone og syv børn

Modelfoto/ skærmprint You Tube

Egentlig havde 36-årige Said Abdullahi fået besked fra Udlændinge styrelsen om, at hans ophold i Danmark sammen med kone og syv børn var blevet var blevet inddraget.

 

Det skyldes at forholde i den del af Somalia, hvor familien kommer fra, nu er så stabile, at de kan sendes hjem.

 

Men aldrig så snart havde Inger Støjberg (V) forladt posten som integrationsminister, førend det lysnede.

 

Nu kan Abdullahi samt kone og syv børn blive i Danmark på grund af Abdullahi’s job som buschauffør i Viborg, efter at Mette Frederiksen har erklæret, at alle udlændinge, der har været i beskæftigelse i to år, kan blive i Danmark.

 

Abdullahi er begejstret for de nye politikere

Ikke uden grund er somalieren samt han kone og syv børn begejstrede for den nye regering.

 

”Jeg er glad for den nye regering og de nye politikere i Danmark,” siger Abdullahi til TV Midtvest og fortsætter:

 

”Vi er glade for, at vi skal være et godt sted, og at børnene skal have en rigtig god uddannelse og et godt liv.”

 

Og somalieren ved, hvordan han skal sige det helt rigtige:

 

”Vi synes, at hvis man lever op til de krav, man stiller i Danmark, så skal man kunne få lov til at blive. Et af de krav er så blandt andet, at man arbejder og forsørger sig selv,” lyder det fra somalieren.

 

Pia Kjærsgaard er dog knap så begejstret

Efter at Martin Henriksen ikke blev genvalgt til Folketinget, har Pia Kjærsgaard overtaget jobbet som Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører.

 

Og Pia Kjærsgaard er alt andet end begejstret for udviklingen

 

”Så begynder vi allerede at kunne se konsekvenserne af den nye regerings slapper-politik på udlændingeområdet,” skriver Pia Kjærsgaard på sin Facebook og fortsætter:

 

”Nu ser det ud til, at Said hans hjemmegående kone og syv børn kan blive i Danmark. Jeg mener, han burde pakke kufferten og rejse hjem for at hjælpe med at genopbygge sit land, så snart det er muligt.”

 

Halvdelen af somalierne har dansk statsborgerskab

Da Inger Støjberg fratrådte som integrationsminister takkede hun i sin tale i ministeriet blandt andet Dansk Folkeparti for samarbejdet.

 

En af de ting, som Støjberg og Dansk Folkeparti fik sat iværk var en undersøgelse af somaliernes opholdsgrundlag i Danmark.

 

Det medførte, at i alt 162 somalier inklusive familiesammenførte fik frataget deres opholdsgrundlag sidste år.

 

Said Abdullahi samt hans kone og syv børn var nogle af dem, og de vil nu formentlig alle på et tidspunkt få dansk statsborgerskab.

 

De vil dermed blive en del af de i alt 12.447 somaliere med dansk statsborgerskab som den 1. april i år havde bopæl i Danmark. De udgør dermed et flertal af de i alt 21.227 personer af somalisk oprindelse, som på det tidspunkt havde bopæl Danmark.

 

Og sådan vil udskiftningen af den danske befolkning nu for alvor tage fat.

 

Læs mere her:

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/saids-faste-arbejde-goer-han-kan-faa-lov-til-blive-i-danmark?fbclid=IwAR1-8JIlirVt5RJUFkX1rfHEMmB9TaiDXFW1gjZjV58nCUW3owu31DeGPI0

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…