Sensationel måling: Stram Kurs stormer frem, de islamkritiske partier styrkes kraftigt og S er rystet

Torsdag vakte en meningsmåling stor opsigt, fordi den gav Stram Kurs 2,7 procent af stemmerne og dermed sæde i Folketinget. (Megafon/TV2 og Politiken)

 

Fredag er der så kommet en ny meningsmåling, der peger i retning af endnu større rystelser i dansk politik. (YouGov/BT)

 

I denne måling står Stram Kurs til hele 3,9 procent af stemmerne.

 

Lige så opsigtsvækkende er det, at Ny Borgerlige her står til 6,3 procent af stemmerne.

 

De to partiers vælgergevinst er ifølge målingen blandt andet hentet fra Dansk Folkeparti. Partiet står til kun 11,2 procent. Men også Socialdemokratiet og Venstre synes at aflevere stemmer.

 

Langt større opbrud end hidtil antaget

Men tæller man målingens tal sammen for Dansk Folkeparti, Ny Borgerlige og Stram Kurs, tegner der sig en dramatisk ændring i forhold til det billede, der ellers har præget dansk politik på det seneste:

 

De tre indvandrings- og islamkritiske partier står til sammen til at få 21,4 procent af stemmerne!

 

Det er stort set det samme, som Dansk Folkeparti fik ved sin sensationelle valgsejr i 2015 og langt over det niveau, som i den senere tid har tegnet sig for disse partier.

 

Hvis denne måling holder nogenlunde, er der et langt større opbrud i gang i dansk politik end hidtil antaget.

 

Mette Frederiksen og Lars Løkke bliver også ramt

Læs også
Ny meningsmåling afslører alvorlig fare for Dansk Folkeparti i de politiske forhandlinger

Skal man tro denne måling, bliver Socialdemokratiet også rystet af dette opbrud.

 

Socialdemokratiet er nede på 23,0 procent af stemmerne, hvilket er et slag for partiet i forhold til den opbakning, som man ellers har ligget til i lang tid.

 

Venstre ligger ligeledes til et ringe resultat med 17,1 procent af stemmerne hos YouGov.

 

Ifølge målingen indsnævres afstanden mellem rød og blå blok også ganske betragteligt: Rød blok står til 50,7 procent, mens blå blok (minus Riskjær og Kristendemokraterne) står til 47,7.

 

Dermed er afstanden mellem rød og blå blok så beskeden, at rød blok er nødt til at tælle Alternativets stemmer med for at have flertal.

 

Løkke og Thulesen Dahl under pres

Men samtidig åbenbarer tallene et stort problem for Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl: Blå blok ligger kun relativt højt i kraft af markant fremgang for Ny Borgerlige og Stram Kurs.

Læs også
Er du træt af, at andre skal bestemme over hvad du mener? – besvar og få penge

 

Begge disse partier har ladet forstå, at de ikke vil pege på Løkke som statsminister, med mindre de får meget vidtgående indrømmelser.

 

Så denne måling ændrer ikke ved, at Mette Frederiksen står som den sandsynlige statsminister efter valget.

 

Men den peger altså i retning af der nu er et kraftigt skred i gang blandt vælgerne, som sender de islamkritiske partiers stemmetal i vejret.

 

Dermed synes Den Korte Avis’ analyse at blive bekræftet: Vi har påpeget, at Rasmus Paludans aktioner kunne give et kraftigt skub til debatten om indvandring og islam i Danmark.

 

For Dansk Folkeparti ligger der nu en stor opgave med at være en stemme i debatten, der forener skarphed, sund fornuft og praktisk politisk indflydelse.

 

Stram Kurs skaber ravage

Læs også
Merkels parti har lavet hemmelig meningsmåling, som giver hende et ordentligt smæk

Der melder sig en stigende fornemmelse af, at det kommende valg langt fra bliver ”business as usual”. Der er bevægelse blandt vælgerne, og meget kan ske.

 

Det skal dog understreges, at det foreløbig kun er en enkelt måling, der viser de meget dramatiske ændringer. Så man skal være forsigtig med sine konklusioner.

 

Men når man tager den tidligere Megafon-måling med, er der i hvert fald noget, der tyder på, at Stram Kurs og hele den fornyede islamdebat skaber ravage i dansk politik.

 

https://www.bt.dk/politik/chokmaaling-paludan-staar-til-at-komme-i-folketinget-i-ny-maaling 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…