Rasmus Paludan stormer mod opstilling til Folketinget – det kan få stor betydning

Rasmus Paludan taler med unge i Agervang i Holbæk (Arkiv )

Rasmus Paludan har kraftig medvind i forsøget på at sikre sit parti, Stram Kurs, opstilling ved folketingsvalget.

 

Paludan er i de seneste uger blevet en kendt skikkelse på grund af sine stærkt islamkritiske demonstrationer, hvor man blandt andet kaster med Koranen og brænder den af.

 

Det har i høj grad bidraget til den folkelige opmærksomhed, at Paludan er blevet mødt med trusler og ballade fra muslimske kredse. Muslimske kredse har også stået for voldelige angreb og grove beskyldninger mod det danske politi.

 

Paludan arbejder på at sikre sit parti de mindst 20.109 underskrifter, der er nødvendige for at kunne opstille ved valget. Dette antal underskrifter skal være i hus senest 15 dage før valget, hvornår det så end kommer.

 

I den forbindelse har hans aktioner og konfrontationer med aggressive muslimer givet ham en eksplosiv vækst i antallet af underskrifter.

 

Tæt på at kunne opstille til valget

Den 1. april havde Paludan fået forholdsvis beskedne 5.526 vælgererklæringer (underskrifter).

 

Den 23. april var dette tal allerede mere end fordoblet – til 12.174.

 

Og nu går det særdeles stærkt. Alene i det sidste døgn har partiet indsamlet 2.000 underskrifter, så man fredag morgen var oppe på knap 18.000 vælgererklæringer (17.739).

 

Dermed tyder alt på, at Stram Kurs kan opstille til Folketingsvalget. Om partiet også kan blive valgt ind, er stadig ganske usikkert.  Men det kan ikke længere udelukkes.

 

Sætter fornyet gang i debatten

Læs også
Det var Journalistisk Venstreparti, der valgte, at valget skulle dreje sig om klima – befolkningen var optaget af udlændingepolitik

Paludan-effekten understreger, hvad Den Korte Avis har gjort klart ved mange lejligheder:

 

Det kan godt være, at faldet i asylstrømmen til Danmark og Europa har gjort mediedebatten om indvandring og islam lidt mindre massiv for en stund.

 

Men det folkelige krav om stram udlændingepolitik og den folkelige modstand mod islams voksende indflydelse, er absolut ikke på retur.

 

Disse holdninger ligger lige under overfladen. Når folk så bliver mindet om, at muslimer søger magt i vores samfund, udløser det stærke reaktioner.

 

Rasmus Paludan har sat fornyet gang i debatten om udlændingepolitik i Danmark. Det sker, netop som de politisk korrekte medier var i fuld gang med at nedtone udlændingepolitik og lade klimapolitik overdøve alt andet.

 

Paludan har på den måde allerede fået politisk betydning. Selv om mange danskere givetvis er imod Koran-afbrændinger og voldsomme skældsord.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Befolkningens bekymringer

Hvis Stram Kurs skulle gå hen og få plads i Folketinget – hvilket altså stadig er usikkert – vil Paludan-effekten blive meget større.

 

Det vil gøre arbejdet i Folketinget mere kaotisk, og det vil blive sværere at finde et holdbart flertal for en stram udlændingepolitik.

 

Men det vil måske samtidig gøre flere danskere parate til at tale rent ud af posen om de bekymringer, som de har:

 

De kan se den stadige ændring af befolkningens sammensætning i Danmark. Den andel af befolkningen, som har ikke-vestlig, især muslimsk baggrund, bliver større og større.

 

De kan se konsekvenserne af denne udvikling i form af blandt andet mere vold, stærkere kvindeundertrykkelse, antidemokratiske strømninger og store udgifter til at forsørge indvandrere.

 

Og de kan samtidig se konsekvenserne i form af en øget islamisering: Islams magt i det danske samfund vokser. De muslimske voldshandlinger og den islamistiske propaganda på Nørrebro er de seneste eksempler.

Læs også
Der bliver stadigt færre danskere til at sætte kryds – ved valget den 5. juni vil hver tyvende stemmeberettiget være udlænding

 

Stor opgave for blå partier

For de blå partier i Folketinget, der er kritiske over for ikke-vestlig indvandring fra især den muslimske verden, ligger der en stor opgave forude. Her vil Dansk Folkeparti få en nøglerolle.

 

De skal samle den folkelige vilje til at forsvare vores kultur og værdier op, som Paludan på godt og ondt har bragt op til overfladen. Og de skal kanalisere denne folkelige vilje ind i holdbare politiske baner.

 

De blå partier må se i øjnene, at de skal vise stærkt øget handlekraft for at bremse de dramatiske ændringer i befolkningens sammensætning og begrænse islams magt i det danske samfund.

 

Men det er kun de blå partier, der kan tage fat på denne opgave.

 

Socialdemokratiet vil bevare status quo

Man skal næppe forvente sig, at Socialdemokratiet gør det.

Læs også
Lars Løkke har udskrevet folketingsvalg – udlændingepolitikken bliver afgørende

 

Partiet vil føre valgkamp med det erklærede mål, at der skal ”skabes ro” om dansk udlændingepolitik.

 

Dermed sender man et signal om, at man ønsker at bevare status quo i udlændingepolitikken. Man vil ikke tage yderligere initiativer til stramninger.

 

Det ville man da også få svært ved. Socialdemokraterne ville internt næppe kunne holde sammen om en strammere kurs end den nuværende. Og hvis man forsøgte, skulle Morten Østergaard og Pernille Skipper nok få det stoppet.

 

Rasmus Paludan giver Mette Frederiksen problemer

Men Paludan-effekten skaber problemer for Mette Frederiksens planer.

 

Man vil skabe ro om dansk udlændingepolitik. Men er der noget, man ikke kan forvente fra Rasmus Paludan, så er det ro om udlændingepolitikken.

 

Læs også
Rasmus Paludan placerer en elefant i rummet, som de fleste politikere vil ignorere – den hedder islam

Han vil tværtimod få bølgerne til at gå meget højt. Og han kan få en større indflydelse på den folkelige debat, end mange hidtil har regnet med.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…