Politisk teater i Washington

Det skuespil, som det demokratiske partis flertal i Repræsentanternes Hus har ladet gå over scenen i Washington de sidste par uger, burde omtales på mediernes kultursider – for der er tale om teater, ganske vist dårligt og kedeligt politisk teater.

 

USA har mange påtrængende problemer, som kræver politiske løsninger: Stort underskud på de offentlige finanser, den porøse grænse til Mexico, hvorfra narkotika i store mængder smugles ind i USA og forvolder o. 70.000 dødsfald om året, millioner af illegale indvandrere, bandeopgør med flere hundrede dødsfald til følge hvert år i en række store byer, forsømt infrastruktur.

 

Men i stedet for at angribe disse problemer seriøst, har demokraterne omdannet Kongressen til et cirkus med den ledende demokrat, Adam Schiff, som sprechstallmeister. En anonym person har fortalt Schiffs stab, at Trump har ført en telefonsamtale med Ukraines præsident, som den anonyme person fandt upassende. Og Schiff greb straks dette som anledning til at indlede en politisk skueproces med massevis af afhøringer af embedsmænd fra udenrigstjenesten for at få Trump afsat.

 

Schiff har i de sidste tre år været bannerfører for påstandene om, at Trump i 2016 kun blev præsident, fordi han havde indgået en hemmelig aftale med Putin, som havde en klemme på Trump. Efter at adskillige undersøgelser af denne afsindige påstand ikke har kunnet finde noget at komme efter, har Schiff opretholdt sin påstand om, at der findes klare beviser på Trumps ”collusion”. Trods talløse opfordringer om at fremlægge disse beviser, har han intet kunne fremvise. Han kaldes åbenlyst en løgnhals i de ikke-lydige medier.

 

Nu viser meningsmålinger, at amerikanske vælgere ikke interesserer sig for Cirkus Schiff, og at især de afgørende uafhængige vælgere er lede og kede af den tarvelige forestilling, som har de Trump-hadende mediers glubende interesse. De bureaukrater, der er blevet ført som vidner, har ikke kunnet afsløre noget som helst ulovligt. De har derimod afsløret deres egen umådelige selvfølelse og fornærmelse over, at landets folkevalgte præsident vover at have sin egen mening om USA’s udenrigspolitik. Men det er faktisk både præsidentens ret og pligt. 

 

De besindige amerikanske vælgere kan ikke se, hvori den påståede forbrydelse består. Den arrogante Schiff er derfor nu kommet i tvivl om, hvorvidt hans forsøg på at få Trump afsat var en god idé. For et par dage siden proklamerede han ellers, at hans høringer havde frembragt ”ødelæggende” vidnesbyrd om Trumps skadelighed – ligesom han som nævnt tidligere har påstået, at der var klare beviser for, at Trump var Kremls agent. De lydige medier har forsøgt at holde modet oppe ved at tale om ”eksplosive” vidneudsagn, selv om de alle viste sig at være fusere.

 

Forleden bragte TV2 i Danmark endnu et afsnit i kanalens kedsommelige føljeton, ”Verden ifølge Trump”, som burde hedde ”Trump ifølge TV2s ønsketænkning”. Som altid er de optrædende bedøvende enige om at vise deres foragt for Trump – ligesom deres amerikanske forbilleder. Med ironiske kommentarer og svedne smil lader de forstå, at Trump er en utilregnelig idiot. Og vi får også besked om, at den konservative Fox News-kanal blot er en propagandakanal for Trump, mens CNN og de mange andre anti-Trump kanaler er objektive nyhedsformidlere. Det er de ikke, de er utilslørede talerør for demokraterne. Jeg vil anbefale, at man selv går ind på Fox for at få et intelligent modspil til anti-Trump propagandaen.

 

Demokraterne og deres villige medier betragter ganske enkelt Trump og hans regering som illegitim. Det har de nu gjort i samfulde tre år. Som justitsminister William Barr har sagt, viser selve det sprog, de bruger, at de anser den folkevalgte regering for nærmest at være et kupregime, som en modstandsbevægelse derfor skal sabotere og fjerne med alle midler. 

 

Det forholder sig omvendt. Illoyale embedsmænd i ministerierne og de hemmelige tjenester har konspireret mod Trump og hans folk fra før han blev indsat som præsident. Disse ting er nu ved at blive undersøgt af uafhængige undersøgere, og en rapport herom forventes snart offentliggjort. 

 

Den danske offentlighed er ikke blevet ordentligt informeret om disse ting. Det har åbenbart været for pinligt at indrømme, at man har svigtet ved at løbe med på alle Det Demokratiske Partis fantasihistorier. Medierne risikerer derfor endnu engang at komme til at stå med håret i postkassen som enøjede utroværdige propagandakanaler for egne fordomme i stedet for at informere om, hvad der faktisk foregår i USA.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…