Politielev med indvandrerbaggrund sendte fortrolige oplysninger til ven i arabisk forbryderklan

Colourbox

 

Politiskolen i Berlin har et meget dårligt ry. Der har været store problemer med både ledelsen og en del af politieleverne – ikke mindst det voksende antal med indvandrerbaggrund.

 

Skolen præges af elendig disciplin og særdeles dårlige karakterer.

 

I 2017 var der stor medieomtale af flere skandaler på skolen. Siden har der været lidt mere roligt omkring den. Men nu er en ny skandale eksploderet:

 

En politielev med arabisk baggrund har sendt et fortroligt foto fra en efterforskning til sin ven, der er del af den berygtede arabiske forbryderklan kaldet Remmo-klanen. Onsdag kom den pågældende for en dommer. Han omtales som Muhammed I.

 

Muhammed var gået ind i politiets interne kommunikationssystem. Han hævder, at computeren stod midt i klasseværelset, og at der var fri adgang. Alle elever havde fået fat i det nødvendige password, siger han.

 

Man vidste godt, at det ikke var tilladt. ”Men der var jo ikke noget opsyn,” som Muhammed forklarede i retten.

 

Hvis det er rigtigt, er det i sig selv en skandale. Men sagen er langt værre endnu.

 

”Vidste ikke, at det var forbudt”

Ifølge Muhammed gik en anden politielev ind i systemet, og her kom han ”helt tilfældigt” til at klikke på et foto, som var del af en efterforskning.

 

Pludselig så Muhammed på billedet, og så opdagede han – også ”helt tilfældigt” – at manden på billedet fuldstændig lignede en af hans venner.

 

Denne ven tilhører altså Remmo-klanen.

 

Muhammed tog et foto af dette fortrolige billede med sin mobil og sendte det til sin veninde og til det storkriminelle medlem af Remmo-familien, som prydede billedet. En mand, som var genstand for en løbende politiefterforskning!

 

Muhammed indrømmede, at han havde gjort det. ”Men det skete ikke med bevidstheden om, at det var forbudt,” hævdede han uden at blinke i retten.

 

Dommeren gjorde tørt opmærksom på, at det er almindelig sund fornuft, at man ikke må videregive den slags interne oplysninger.

 

Arabisk politimand hjalp arabiske forbrydere

Men Muhammed kastede sig ud i vilde søforklaringer om, hvordan det kunne ske.

 

Det hang sammen med, at han først var startet på politiuddannelsen et stykke tid inde i skoleåret. Derfor havde han kun modtaget sparsom undervisning, der bare gik på, at han ”skulle anstrenge sig og sådan”.

 

Den fantasifulde forklaring gjorde dog ikke det store indtryk på dommeren.

 

Noget tyder på, at politieleven Muhammed I. med åbne øjne gjorde rakkertjeneste for den berygtede forbryderklan. Der findes ikke anden plausibel begrundelse for det, han foretog sig.

 

Den arabiske indvandrer på politiskolen hjalp de arabiske indvandrere i forbryderklanen.

 

Familiebånd og etniske bånd er afgørende

Det er ikke første gang, at elever på politiskolen i Berlin har haft forbindelser til kriminelle miljøer med samme etniske baggrund.

 

Familiebånd og etniske bånd spiller en helt afgørende rolle i disse grupper. De kan binde folk sammen, selv om de står på hver deres side af loven.

 

Muhammeds intentioner med at videregive de fortrolige informationer er ikke fuldt afklaret, men den  kendsgerning står tilbage, at han videregav fortrolige oplysninger til en kriminel.

 

Dermed er det slut med hans karriere i politiet. Det havde det nu været under alle omstændigheder, fordi han fik for dårlige karakterer på skolen til at gennemføre politiuddannelsen.

 

Men hvem ved: Måske kan Remmo-klanen hjælpe ham videre i tilværelsen?

 

https://www.bild.de/bild-plus/regional/berlin/berlin-aktuell/schueler-vor-gericht-er-verriet-dem-remmo-clan-ein-polizeigeheimnis-59849166,jsRedirectFrom=conversionToLogin.bild.html#remId=1569820836871073847

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…