Politi måtte true med maskinpistoler for at redde et menneske og beskytte brandfolk nytårsaften

Arkivfoto / Avpixlat

Så skete det igen: Nytårsaften blev danske brandfolk angrebet af uromagere, der bombarderede dem med fyrværkeri.

 

Det foregik elleve forskellige steder i både Albertslund og Brabrand, hvor man i forvejen kender til problemer med voldskultur.

 

I Albertslund blev brandfolkene tvunget til at forlade det område, hvor de skulle arbejde, og vente på politiet.

 

Men myndigheder gør ofte, hvad de kan, for at nedtone disse episoder. En politimand i TV2 mente således, at det bare drejede sig om ”uvorne unger”, der skal lære at opføre sig ordentligt.

 

Redningsfolkene måtte selv reddes

I udlandet er der endnu større problemer med disse ”uvorne unger”, der angriber brandfolk, redningsmandskab, politifolk og andre, som skal hjælpe befolkningen.

 

I Hamborg måtte politifolk sågar true voldsmændene med maskinpistoler for at redde et menneskeliv og beskytte brandfolk i arbejde.

 

Balladen begyndte i en vandpibe-bar – eller shisha-bar, som de kaldes.

 

Nytårsmorgen klokken lidt over 2 ringede en mand til politiet og fortalte, at hans bror var blevet stukket ned med kniv af en ukendt gerningsmand i den pågældende bar.

 

En stribe politibiler ilede til stedet. Imens udviklede situationen sig meget dramatisk.

 

Offeret for knivstikkeriet slæbte sig blødende ud fra baren. Udenfor blev han omringet af en gruppe på 20 mænd, der blev mere og mere aggressive.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Lægeambulancen lod vente på sig. Men en brandbil, der havde været ude på en helt anden opgave, kom forbi stedet og standsede for at redde den hårdt sårede mand og i øvrigt få bremset volden.

 

Men det fik den store gruppe af aggressive mænd til at gå helt amok. De viste ikke ringeste respekt for de brandfolk, der forsøgte at hjælpe. Tværtimod gik de til angreb på redningsmændene i brandbilen.

 

Det kunne have kostet den sårede mand livet og have udsat de hjælpende brandfolk for stor fare.

 

Brandfolkene var nødt til at låse sig inde i deres biler, og herfra måtte de foretage et nødopkald. Redningsfolkene måtte bede om at blive reddet!

 

Betjente med maskinpistoler

Der foreligger ikke oplysninger om gerningsmændenes baggrund – det ville ellers have været meget nyttigt at få slået fast. Men deres voldsparathed var i hvert fald ikke til at tage fejl af.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Politiet rykkede hastigt ud, og da betjentene indfandt sig, var de bevæbnede med maskinpistoler.

 

Det er nye tider: Politiet må true med maskinpistoler for at sikre, at brandfolk kan slippe helskindet fra at passe deres arbejde med at beskytte befolkningen.

 

Politifolkene forsøgte at finde gerningsmanden bag knivangrebet og de voldsmænd, der overfaldt brandmændene. Men forgæves. Man fandt heller ikke ud af, hvem der havde opfordret til angrebet på brandbilen.

 

Det lykkedes dog for politiet at sikre, at offeret for knivangrebet blev kørt på hospitalet – vel at mærke i hårdt kvæstet tilstand.

 

Alvorlige politiske fejltagelser

Disse voldsmænd ’fejrede’ nytårsaften på deres helt egen facon. Nytåret blev brugt til at angribe en helt afgørende forudsætning for et civiliseret samfund: statsmagtens evne til at beskytte egne borgere

 

Noget er gået helt galt, når brandfolk, politifolk og ambulancefolk ikke kan passe deres arbejde i fred.  Der er åbnet for en asocial voldskultur, der ligefrem kan gøre det nødvendigt for politifolk at true med maskingeværer for at holde orden nytårsaften.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

I et land som Sverige, hvor man har mistet kontrollen med udviklingen, har der været mange angreb på blandt andet redningspersonale.

 

Den slags problemer opstår ikke ved tilfældigheder. De er resultatet af alvorlige politiske fejltagelser. Tiden er inde til at sætte meget kontant ind for at forhindre den slags angreb.

 

Så voldsomt som i Hamborg har det hidtil ikke udviklet sig i Danmark. Men det kan jo komme. Uanset al bagatelliserende snak om ”uvorne unger”.

 

https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/nach-messer-attacke-greift-wuetender-mob-retter-der-feuerwehr-an-59297080.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…