Denne mand skubbede tilfældig mand foran tog, fordi han havde lyst – mere umotiveret vold i vores samfund

Tysk politi efterlyser en mand i en usædvanligt modbydelig voldssag. Man har sendt et foto ud af den unavngivne mand, som vi bringer her.

 

En 55-årig mand fra Köln var på en turisttur til Hamborg. Klokken 1.40 om natten stod han på St. Pauli undergrundsstation (U-Bahn) for at komme tilbage til sit hotel.

 

Pludselig fik han et skub bagfra, så han røg ned på skinnerne. Kun en lynhurtig indgriben fra øjenvidner forhindrede, at han led en frygtelig død, da undergrundstoget kom kørende ind på stationen. De fik ham hevet op fra sporet i sidste sekund.

 

Offeret fik brækket en skulder og nogle ribben, og den ene hofte blev brækket flere steder. Han lå ti uger på hospitalet.

 

Det var selvfølgelig slemt nok, men han slap trods alt med livet i behold.

 

Stærkt forsinket efterlysning

Gerningsmanden flygtede, og kriminalpolitiet efterforskede sagen, men uden at komme nogen vegne.

 

Nu har politiet udsendt en efterlysning med det foto, som vi bringer her.

 

Det sker først syv måneder efter det forfærdelige angreb! Det virker barokt, men den slags ’forsinkede’ efterlysninger ser man jævnligt i Tyskland.

 

Reglerne siger, at politiet først må udsende en efterlysning, når alle andre forsøg på opklaring er udtømte. Det tages ofte så bogstaveligt i Tyskland, at resultatet bliver en katastrofal forsinkelse af efterlysningen, der giver en gerningsmand rige muligheder for at gøre sig usynlig.

 

Man må håbe, at det alligevel lykkes at få fat i denne mand, der fuldstændig koldt og kynisk var tæt på at sende et medmenneske i døden.

Læs også
En gruppe unge indvandrere overfaldt folk brutalt … bare fordi de havde lyst

 

Sadisme

Intet tyder på, at der findes et nærmere motiv til den afstumpede handling. Gerningsmand og offer kendte overhovedet ikke hinanden.

 

Tilsyneladende sendte manden på fotoet slet og ret den anden ned på sporet, fordi han havde lyst til det.

 

Forbrydelsen var efter alt at dømme motiveret af ren og skær sadisme – lysten og glæden ved at påføre andre mennesker lidelse.

 

Der findes næppe tal for, hvor mange voldsforbrydelser i Tyskland, Danmark og lignende lande, der skyldes en sådan sadisme.

 

Men sadismen er i hvert fald et fænomen, som vores samfund tvinges til at blive mere opmærksom på.

 

Læs også
Islamisk Stat siger, han er bøsse – de binder ham på hænder og fødder og kastet ham ud fra det høj hus

Voldelig opdragelse

Jo mere mennesker er blevet opdraget med vold, jo større er risikoen for, at de senere sender denne vold videre til andre mennesker – og føler lyst ved det.

 

Masseindvandringen fra ikke-vestlige lande bringer langt flere familier til vores lande, hvor der bliver opdraget med vold.

 

Dette emne er tabu i den tyske og den danske debat. Der findes dog undtagelser – for eksempel den stærke roman ”Arab Boy” fra 2008, der er skrevet af den tyrkisk-tyske journalist Güner Yasemin Balci.

 

To gymnasieelever dræbt af tog

Det vides naturligvis ikke, om det sadistiske angreb på undergrundsstationen i St. Pauli har rødder i voldelig opdragelse.

 

Men man kan i hvert fald konstatere, at der været flere af den slags umotiverede, brutale overfald i de senere år.

 

Læs også
Indvandrerdrenge hærger togstation

Den 29. januar år bragte Den Korte Avis en anden artikel fra Tyskland om en frygtelig forbrydelse, hvor ukendte gerningsmænd skubbede tre tyske gymnasieelever ned på et togspor. To af ofrene blev dræbt.

 

Afstumpet

Så sent som den 19. marts i år omtalte Den Korte Avis en episode fra 26. januar på Ryparken Station i København. Her slog en afrikansk udseende person til en anden, så offeret faldt ned på skinnerne, samtidig med at et tog kørte ind på stationen.

 

Offeret blev trukket 15-20 meter langs skinnerne og pådrog sig omfattende kvæstelser.

 

Om denne vold var direkte motiveret af sadisme, kan være svært at vurdere. Men angrebet var i hvert fald præget af en afstumpet hensynsløshed over for, hvad der kunne ske med offeret.

 

Den samme afstumpethed ser man i sagen fra undergrundsbanen i Hamborg. Det er svært at de andet motiv til den uhyggelige handling end den sadistiske lyst til at gøre det.

 

Alt tyder på, at vi får mere af den slags i Danmark og andre europæiske samfund.

Læs også
Video: De svømmer for livet, mens der bliver skudt til måls efter dem

 

https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/nach-sieben-monaten-oeffentlichkeitsfahndung-nach-u-bahn-schubser-60771572.bild.html

 

https://denkorteavis.dk/2019/efterlysning/

 

https://denkorteavis.dk/2019/mystik-tre-drenge-blev-skubbet-ned-paa-togspor-to-blev-draebt-var-gerningsmaendene-indvandrere-eller-tyskere/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…