Undersøgelse: Mange tør ikke sige deres mening om flygtninge og islam

Berlin (Foto: Steen Raaschou)

I Tyskland er der gennemført en interessant undersøgelse af, hvor stærk selvcensuren er i befolkningen. Hvor mange tør sige, hvad de faktisk mener, uden tabuer?

 

Undersøgelsen er foretaget af Institut für Demoskopie Allensbach for Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

 

De fleste tyskere synes, at de kan tale ret frit med venner og bekendte. Men i offentligheden er mange bange for at sige deres ærlige mening om, hvad der sker i samfundet.

 

Kun 18 procent – mindre end hver femte – føler, at de kan tale frit. Resten tilkendegiver, at de bøjer sig for tabuer og korrekte meninger.

 

Det gælder først og fremmest i forhold til to emner: flygtninge og islam. Her er selvcensuren stærk, ifølge folk selv.

 

Dette er meget skræmmende. I et frit samfund bør man kunne ytre sin ærlige mening om alle emner, der har betydning for samfundet – selvfølgelig uden nedrakning og injurier.

 

Men et stort flertal af tyskere siger ikke, hvad de mener om problemerne med flygtninge og islam. De er bange for reaktionerne. Selvcensuren synes at være enorm. Det lammer den frie debat.

 

Tyskland og Danmark

Denne selvcensur er nok særlig stærk i Tyskland. Blandt andet på grund af landets fortid bliver store dele af den offentlige debat holdt i et jerngreb af politisk korrekthed.

 

Tyske medier er således gennemsyret af venstredrejede rigtige meninger og fortielser.

 

Men vi kender jo i høj grad også til dette i Danmark.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Også hos os er medierne dominerede af politisk korrekte, venstredrejede journalister. Også hos os er mange formentlig bange for at sige deres ærlige mening og fortælle om deres erfaringer, når det gælder flygtninge og islam.

 

Under den aktuelle valgkamp udfolder journalister store anstrengelser for at undgå at lukke disse emner ind i debatten. Hvis politikerne vil diskutere dem, må de selv insistere på at bringe dem frem. Enkelte gør det så med alt for alt for stor voldsomhed.

 

Ikke et ord om islam

Selv hærdede danske politikere, der har ført mange debatter om udlændingepolitik, er meget tilbageholdende med at tage ordet ”islam” i deres mund.

 

Dette til trods for, at man ikke kan forstå det danske samfunds problemer med den massive ikke-vestlige indvandring uden at forstå islams rolle.

 

Det er jo ikke for eksempel kinesere eller thaier, der udgør den store udfordring i vores samfund.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Men det brede flertal af politikere og samfundsdebattører nævner knap nok ordet islam. Selv om kendsgerningen er, at en stadig større del af befolkningen i Danmark har rødder i islam.

 

Islam er ikke bare en religion

Også mange mennesker med kritiske holdninger til islams rolle, vil undlade at udtrykke dem i fuld offentlighed. Blandt andet risikerer de at blive beskyldt for at krænke en bestemt religion.

 

Det er nemlig en fast bestanddel af den politisk korrekte censur og selvcensur, at man fremstiller islam som slet og ret en religion.

 

Men islam er ikke bare en religion i vores forstand. Islam giver regler for, hvordan hele samfundet og menneskers personlige liv skal indrettes. Islam drejer sig i høj grad om politik.

 

Det er der ganske mange, som stadig ikke ved. Herunder mange politikere.

 

Journalistisk Venstrepartis indsats

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

Andre ved det måske godt. Men de lader, som om islam ’bare’ er en religion ligesom kristendommen.

 

Det gør de, fordi de er bange for at sige offentligt, hvad de mener om dette følsomme emne.

 

Selv om den politiske korrekthed ikke er helt så udtalt som i Tyskland, så er den også meget mærkbar her i landet. Ikke mindst takket være Journalistisk Venstrepartis indsats.

 

https://www.faz.net/aktuell/politik/inland/allensbach-umfrage-ueber-meinungsfreiheit-und-kritische-themen-16200724.html?_ga=2.1316408.845748399.1558537409-891845934.1558537406&service=printPreview

 

https://www.welt.de/politik/article193977845/Deutsche-sehen-Meinungsfreiheit-in-der-Oeffentlichkeit-eingeschraenkt.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…