I muslimske lande er Shia muslimernes optog en blodig affære – i Danmark har vi indtil videre kun set nøgne overkroppe og en hest med blodigt dækken

I Danmark kender vi til forskellige slags demonstrationer. Det kan være demonstrationer for en eller anden politisk sag, eller det kan for eksempel være 1. maj optog.

 

Men nu oplever man optog af en helt anden art.

 

Hvert efterår kan man se et sælsomt optog i Københavns gader med tusindvis af muslimer. I år foregik det den 10. september gennem Nørrebro.

 

Det er den del af muslimerne, som hedder shia-muslimer, der helligholder deres store helligdag, Ashura. På dansk omtales den som Martyrernes Dag.

 

Shia muslimerne mindes Imam Hussein, som blev halshugget under Slaget ved Karbalā i år 680 e.v.t.

 

De sidste 6 år er det kæmpestore optog gået gennem Nørrebro. Et af Københavns gamle arbejderkvarterer.

 

Der har også været optog i Aarhus.

 

Optoget som består af tusindvis af mørkklædte mennesker, med store flag med arabiske påskrifter og med kvinderne bagest i optoget, minder om en lang slange som snor sig gennem byens gader, mens den hvæser religiøse slagord.

 

I muslimske lande efterlader den lange slange af mennesker sig et langt blodspor, fordi det der er almindeligt, at optogets mandlige deltagere tilføjer sig selv fysiske pinsler ved at piske og skære sig med store macheter.

 

Det har man ikke gjort i Danmark – endnu.

 

Masser af blod

Martyren, der mindes, var et barnebarn til profeten Muhammed. Hussein ibn Ali hedder han. Han blev martyr, da han i år 681 faldt i et slag mod andre muslimer om, hvem der skulle efterfølge Muhammed efter hans død.

 

Fordi Hussein led en blodig død, mindes shia-muslimer ham mange steder i verden ved, at mændene skærer sig selv og drengebørnene i panden, så blodet flyder ned over kroppen. Andre pisker sig, så blodet sprøjter.

 

Så vidt gik man dog ikke i København. Man har der kun været et symbolsk tilløb i 2016. Her gik flere af mændene med nøgen overkrop. Og med i optoget gik en hest, der havde et blodigt dækken. Men det kan jo være, at det med at skære sig og piske sig kommer fremover.

 

Hussein en betydningsfuld shia-muslim

Hussein skulle være profeten Muhammeds barnebarn og han led døden fordi han så sig selv og sin familie som rette aftagere til Muhammeds lære om den sande islam, dvs. en islam fri for uretfærdighed og tyranni!

 

Hussein kastede sig selv og sin flok ud i en lidelsesfuld selvmordaktion, det er temaet der hyldes når man afholder den såkaldte ashura-helligdag blandt shia-muslimer.

 

Hussein var leder for en ubetydelig lille flok, men i dag er shiismen den næst største retning indenfor islam og shia-muslimer udgør flertallet i Aserbajdsjan, Bahrain, Irak, Iran og Libanon.

 

Ifølge eksil-iraner og professor Mehdi Mozaffari er:

 

”Shiitterne martyriets sekt par excellence. Hele den shiitiske kalender er centreret omkring begivenheder, der er direkte (korrekte eller ej) relateret til martyriet. Ritualerne, ceremonierne og symbolerne er udformet med martyren i tankerne.”

 

I Danmark og især i København er den shiitiske identitet som et lidende og uretfærdigt behandlet religiøst mindretal blevet knuselsket af diverse revolutionselskende røde skumfiduser, og den årlige ashura-procession bliver derfor også omtalt som ´de fries optog´.

 

”Ægte shiitisk adfærd er masochistisk, sådan at forstå at lidelse betragtes som en værdi, der bliver belønnet i det hinsidige.” – siger Mozaffari.

 

I en promotion-video fra det shiitiske trossamfund i Danmark kan man se unge kvindelige shiamuslimer optræde som stærke fortalere for strenge ortodokse påklædningskrav, og én taler henført om, at et mål med livet er døden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=l_qCmNC4P4U

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…